Loading...

Anna Emilie Møller med Europas nr. 4 i år, tyrken Tuğba Güvenç i baggrunden. (DECA Text&Bild)

EUROPEAN TEAM CHAMPIONSHIPS - 2. dag

Landsholdet forfulgt af uheld

24. juni 2017 · Jeppe Weinreich

Efter nul point i tre discipliner må Danmark overnatte på 12. pladsen i landskampen et pænt stykke under nedrykningsstregen. Største lyspunkt var Anna Emilie Møllers 2. plads på 3000 meter forhindring.

VAASA - Efter en bølge af succes var det lørdag tid til lidt modgang for dansk atletik. Tre discipliner resulterede i nul point, og det gav en placering på den sidste 12. plads - et pænt stykke under nedrykningsstregen.

Det startede ellers fint på Karl's Stadium. I de første discipliner levede holdet op til seedningen. Det gjaldt bl.a. Mathilde U. Kramer, som løb en fin 100 meter og tog den 5. plads, som hun havde håbet på. Med modvind var tiden 11,79 sek. et stykke fra hendes bedste, men det betød mindre.

"Jeg er virkelig tilfreds. Det er svært at forestille sig, at man er nået hertil, hvor jeg - i hvert fald de første 60 meter - næsten kan følge med nogle af Europas bedste," lød det fra Kramer, der havde håbet at blive bedst i det nordiske opgør, men lige akkurat til sidst blev slået af finnen Kortetmaa med 0,01 sek.

Vedel må vinke farvel til imødeset duel
Mændenes 400 meter-finale fusede dog ud, inden den var begyndt. Benjamin Lobo Vedel har døjet med et spændt baglår, og under opvarmningen blev det klart, at han ikke kunne løbe. Han stillede alligevel op, da han ifølge reglerne ellers ikke kunne være med på søndagens 4x400 meter. Efter et par meter stoppede han op og tog overtrækstøjet på.

"Problemet har varet et par uger nu, og jeg ville ikke satse. Jeg ville have været nødt til at holde igen, og det ville være svært for mig i det heat. Det er virkelig ærgerligt, og jeg har en dårlig følelse i min mave," lød det fra Vedel efter løbet, som iren Brian Gregan vandt i 45,83 sek.

lOBOTræner Erik Barslev og en forståeligt skuffet Benjamin Vedel.

Gabrielsen skadet under opvarmning
I mændenes længdespring kom Benjamin Gabrielsen uheldigt af sted i et spring under opvarmning. Småskadet tog han et beskedent spring for et få det ene point og pakkede så sammen.

I kvindernes trespring lykkedes det til gengæld ikke for Janne Nielsen at få et sikkert spring hjem i første runde. Den ellers formstærke 1900-springers to sidste forsøg var klart over 13 meter og kun overtrådt med en cm, men facit blev nul point. Så gik det langt bedre med de to andre springere, Line Renée Jensen og Jonas Kløjgård, som i stang- og højdespring begge tangerede deres sæsonbedste med hhv. 4.00 og 2.15 meter.

"Jeg ville gerne have været over de 2.19 meter i dag. Det var tæt på. Men jeg må bare tage den næste gang," lød det fra Kløjgård, der var med på afbud fra Janick Klausen og alligevel tog en flot delt 3, plads i konkurrencen, som blev vundet suverænt af Bulgariens Tihomir Ivanov med personlig rekord 2.30 meter.

Anna Møller besejrer Europas nr. 4
Et lyspunkt sørgede Anna Emilie Møller for på 3000 meter forhindring, hvor hun besejrede Europas nr. 4 i år, tyrken Tuğba Güvenç. Schweizeren Fabienne Schlumpf - nr. 2 i Europa i år - var ikke langt foran.

"Det var fint, at jeg fik snuppet en placering dér, men jeg er ikke helt tilfreds med min teknik i dag. Det fungerede ikke. Det kølige vejr påvirkede mig. Det gør det ikke bedre, at man får koldt vand på sig undervejs," lyder det fra Møller, der går efter en medalje ved EM-U23 om små tre uger.Nick nr. 4 efter taktisk flot løb
Én, der også tog flere point end forventet, var Nick R. Jensen på 1500 meteren. Ikke uventet udviklede den sig taktisk, og da feltet endelig rykkede, arbejdede Sparta-løberen sig roligt op i feltet og fik på de sidste meter kæmpet sig op som nr. 4 - fire pladser højere end hans seedning.

"Det er super dejligt at kunne gå ud og lave et sådant løb, og at de andre stærke løbere tillader mig at gøre det," lød det fra Jensen, der fik lov at ligge forrest i feltet og kontrollere det langsomme tempo.Flot tid af stafethold - men efterfølgende diskvalificeret
Glæde var der hos det kvindelige 4x100 meter hold, der med 45,51 sek. præsterede den hurtigste tid af et dansk hold i rigtig mange år. De blev dog senere diskvalificeret, da de ved det andet skifte ikke havde kunnet holde sig inden for skiftezonen. Ærgerligt, for det var en flot tid og en bekræftelse på, at der er potentiale til et kvindeligt stafethold ved EM næste år.

Herrerne nåede aldrig i mål på stafetten efter et kiks ved andet skifte.

"Meget gik imod os i dag. Nu må vi se. Jeg håber, at alle vil gå ud i morgen og præstere. Der er selvfølgelig langt op nu, men dét som skete for os i dag, kan måske ske for de andre i morgen," lyder det fra sportschef Piotr Haczek.

 

Stafet (1)Stafetholdet - inden diskvalifikationen var offentliggjort.

European Team Championships 1st League - Vaasa (FIN) 23.-25. juni 2017

Stillingen efter lørdag:

Stilling

Danske enkeltresultater
Kvinder
100 meter (-1,2)
5. Mathilde U. Kramer 11,79 sek.
800 meter
7. Mia Helene Mørck 2:08,43 min.
3000 meter
11. Line K. Schulz 9:48,55 min.
3000 meter forhindring
2. Anna Emilie Møller 9:39,72 min.
Trespring
- Janne Nielsen NM
Stangspring
6-8. Line Renée Jensen 4.00 meter =SB
Hammerkast
10. Celina Julin 57.99 meter
Spydkast
7. Marie Vestergaard 51.21 meter
4x100 meter
DQ Danmark
(Østergård - Kramer - Karstoft - Traoré)

Mænd
400 meter
- Benjamin Lobo Vedel DNF
1500 meter
4. Nick R. Jensen 4:00,60 min.
5000 meter
11. Thijs Nijhuis 14:52,02 min.
Højdespring
3-4. Jonas Kløjgård 2.15 meter =SB
Længdespring
12. Benjamin Gabrielsen 3.54 meter
Hammerkast
10. Taj Murmann 58.71 meter
Kuglestød
12. Andreas Ellegaard 15.61 meter
4x100 meter
DNF Danmark

Alle resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund