Loading...

Andreas Martinsen efter det indledende heat fredag. (DECA Text&Bild)

EUROPEAN TEAM CHAMPIONSHIPS - OPTAKT 2. DAG

Tager Martinsen den første disciplinsejr?

24. juni 2017 · Jeppe Weinreich

Efter en lørdag med flere uheld skal det danske forsøge at rejse sig. Og det sker på en søndag, hvor flere stærke kort skal i aktion.

Følg med i lørdagens konkurrencer fra Vaasa:

 

13.35 110 meter hæk
Er det Andreas Martinsen, som skal skaffe dansk atletik den første disciplinsejr? Den danske rekordholder er i sit livs form og klar favorit i finalen på 110 meter hæk. I seneste landskamp i Bulgarien sejrede han også, og Martinsen gør det stort set altid godt i landskampe. Det var ligeledes i en landskamp - i 2013 - at han overtog den danske rekord.

110hæk

13.45 800 meter M
Et virkelig interessant opgør mellem Andreas Bube og Mark English. Iren snuppede i 2014 EM-bronzen foran Bube (foto), som selvsagt gerne vil have revanche. Det bliver dog ikke let imod English, der ved Bauhaus Galan i Stockholm i sidste uge løb 1:45,42 min. Belgiske IIsmael Debjani virker heller ikke ueffen med PR 1.46,40 i år.

English(DECA Text&Bild)

14.10 3000 meter forhindring M
Ole Hesselbjerg møder op med en frisk sejr fra CAG. Favorit i feltet er europamesteren i cross, Aras Kaya fra Tyrkiet, som trods sølv på forhindring ved sidste års EM faktisk ikke har løbet stærkere end Hesselbjerg. De to - og så Mitko Tsenov ligner de tre klart bedste i feltet. Bulgareren, der spurtbesejrede Andreas Bueno på 1500 meteren ved landskampen for to år siden, må formodes at have en stærk finish.

Anna Emilie Møller skal i aktion igen, denne gang på 1500 meter. 2. pladsen fra lørdag bliver dog svær at gentage i et stærkt felt, hvor bl.a. Sverige stiller med den tidligere europamester Merah Bahat. I stangspring er Rasmus W. Jørgensen seedet som nr. 2 med sit sæsonbedste på 5.56 meter.

Stilling

Stillingen før søndag. Det har hele tiden fremgået her på siden, at det kun var de to nederste hold, som rykker ned. Det er ikke korrekt. I den nye struktur - hvor landskampen fremover kun skal afholdes hvert andet år - er det rettelig de tre nederste hold, 

© Copyright Dansk Atletik Forbund