Loading...

Elite

Team Danmark styrker set-up i Aarhus

03. juli 2017 · Pressemeddelelse / Team Danmark

Elite- og verdensklasseatleter i Aarhus kan se frem til endnu bedre elite- og træningsmiljø, når Team Danmark til efteråret samler aktiviteterne omkring Ceres Park. Det markerer samtidig de første skridt mod et regionalt nationalt elitesportscenter (NEC) ved at styrke forskningssamarbejdet med Aarhus Universitet.

Aarhus er hjemby for adskillige medaljetagere til VM, OL og EM. De kan sammen med øvrige eliteatleter, trænere og sportschefer glæde sig til, at Team Danmark sammen med Aarhus Kommune samler sine aktiviteter i Aarhus på Ceres Park i de bygninger, der kaldes ’Sportens Hus’. Det indebærer, at Team Danmark flytter klinikken med fysioterapeuter, massør og læge fra Institut for Idræt til lokaler på Ceres Park, hvor Team Danmark gennem en årrække har haft kardio- og styrketræningsfaciliteter. Og samtidig opgraderes faciliteterne, forklarer Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

”Nu samler vi det hele på et sted, og Team Danmark-faciliteterne i Sportens Hus bliver opgraderet og moderniseret. Målet er at styrke elitemiljøet i Aarhus og skabe rum for samspil på tværs af idrætter i samarbejde med Team Danmarks medarbejdere. Vi har haft en god og konstruktiv dialog med vores gode samarbejdspartnere Aarhus Kommune og Institut for Idræt på Aarhus Universitet. De udfører begge et stort og flot arbejde for atleterne i Aarhus, og de ser spændende perspektiver i det nye set-up,” siger Lone Hansen.

Et skridt mod et regionalt NEC
Sara Slott-Petersen træner på atletikbanen og i Team Danmarks styrketræningslokale i Sportens Hus. Hun ser flere fordele ved, at servicetilbuddene nu samles et sted.

”Det giver god mening for mig som atlet, at så mange ting som muligt er samlet et sted. Jeg kan se, at det fungerer godt i København, hvor Team Danmarks eksperter har klinik ved siden af styrketræningsfaciliteterne,” siger Sara Slott-Petersen.

Udover at samle Team Danmarks tilbud til elite- og verdensklasseatleter i Aarhus er målet at styrke samarbejdet med forskningsmiljøerne på universitetet. Det kan eksempelvis ske via kombinationsansættelser, der bevæger sig i både træningsmiljøet og i forskningsmiljøet. Dermed tager Team Danmark nu de første skridt i retning af at etablere et stærkt regionalt NEC i Østjylland.

”Jeg ser gode muligheder for at udbygge et stærkt forskningssamarbejde med Team Danmark, trænere og atleter. Det kan f.eks. være gennem kombinationsansættelser, hvor vi styrker samarbejdet på tværs. Samtidig ligger det nogle spændende potentialer i den regionale NEC-tankegang, hvor en af tankerne er at skabe et innovationsrum, hvor vi i fællesskab kan invitere nye aktører med friske idéer ind,” siger Klavs Madsen, der er institutleder på Institut for Folkesundhed – Idræt på Aarhus Universitet.

Made in Aarhus
Hos Aarhus Kommune ser rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azah-Ahmad, frem til at udvikle samarbejdet til glæde for byens talent og elitearbejde.”Samarbejdet mellem Team Danmark og Eliteidræt Aarhus om videreudviklingen af Sportens Hus understreger ambitionsniveauet for Aarhus Kommunes talent- og elitesatsning. Det fastholder Aarhus som et vigtigt centrum for talentudvikling og elitesport og vil uden tvivl føre til, at vi i fremtiden vil se endnu flere internationale mestre og olympiske medaljetagere, der er Made in Aarhus,” siger Rabih Azah-Ahmad.

© Copyright Dansk Atletik Forbund