Loading...

Ingrid Eckardt - her ved DMU-inde i 2017, hvor hun vandt bronze på 1500 meter efter Anna Mark Helwigh og Sophie Søefeldt (th), som begge er en årgang ældre. (Michael Hyllested)

European Youth Olympic Games

15-årige Ingrid ene om at forsvare de danske farver ved EYOF

07. juli 2017 · Jeppe Weinreich

Den unge mellemdistanceløber Ingrid Eckardt er som den eneste udtaget til det europæiske Ungdoms-OL, som afvikles i Ungarn d. 24.-29. juli.

EYOFTil daglig bor hun med forældrene i Schweiz, men Ingrid Eckardt er dansker, og om tre uger bliver hun Danmarks eneste repræsentant ved atletik-konkurrencerne under det europæiske Ungdoms-OL i Györ (HUN). Her skal hun deltage på 1500 meter-distancen, som hun kvalificerede sig til med tiden 4:34,23 min. ved et stævne i Karlsruhe (DE) i maj måned.

Legene er for årgang 2001, og i modsætning til eksempelvis VM-U18 hører EYOF under Danmarks Idrætsforbund, hvortil DAF indstiller atleter til udtagelse. Til DIFs retningslinjer hører bl.a., at en udtaget atlet skal have potentiale til at vinde medalje ved EYOF. Kravene er følgelig skærpede, og for to år siden i Tbilisi var der således også kun én atlet med.

Ingrid Eckardt løber for Sparta og fylder først 16 i september. Træner på turen bliver Kim Birk.

EYOF blev tidligere omtalt som Ungdoms-OL, men siden Singapore 2010 har der været et "rigtigt" Ungdoms-OL hvert fjerde år med deltagere fra hele verden. I 2014 foregik det i Nanjing, Kina, mens det næste år afvikles i Buenos Aires.

Györ 2018

© Copyright Dansk Atletik Forbund