Loading...

Cross Nationals 2017/18

Crosssæson i nyt, skarpt koncept

11. juli 2017 · Jeppe Weinreich

Programmet for den kommende sæson i Cross Nationals ligger nu klar. Den byder på seks runder, hvor 2. runde i Middelfart samtidig er NM Cross. Der indledes d. 28. oktober i Roskilde.

"Vi har forsøgt at sammensætte programmet, så hver runde byder på udfordrende ruter i spektakulære omgivelser - og at selve arrangementet er af en vis kvalitet."

Sådan lyder det fra udviklingskonsulent i DAF, Morten Albjerg Nielsen, der har været tovholder på Cross Nationals. Han tilføjer, at der endnu mangler nogle detaljer i forhold til distance og lokalitet, men at det forventes at være på plads i starten af august.

Cross Nationals er afløseren for den traditionsrige Vinterturnering, der har fået et ansigtsløft. Som navnet mere end antyder, er der tale om cross, hvor den tidligere turnering også omfattede landevejsløb.

Cross Nationals udfordrer alle løbere uanset alder, og turneringen vil i år få "besøg" af Vinterturnering Øst Ungdom i Roskilde og København, mens en tilsvarende Vinterturnering Vest Ungdom vil blive et nyt tilbud til unge løbere i Vestdanmark. I år byder 2. runde på et højdepunkt med NM Cross i Middelfart.

I forhold til de sidste par sæsoner er der sket en ændring: Cross-stafetten er ikke på programmet. Det betyder, at DM-titlen her bliver afgjort i den indlagte holdkonkurrence i forbindelse med DM Kort Cross - som det også tidligere har været kutyme.  

Crosslogo aflangt

Nye tiltag undervejs
Turneringen har fået nyt logo, ligesom en ny hjemmeside forventes at blive lanceret ultimo august. Indtil da vil der komme relevant information her på siden og på turneringens facebookside. Som noget nyt og tiltrængt for de hjemlige crossfans arbejdes der på at streame alle runder "live".


Cross Nationals 2017/18
1. runde Roskilde, d. 28. oktober
Arrangør: Hellas Roskilde (iagttagelsesløb til NM Cross)

2. runde Middelfart d. 11. november
Arrangør: Lillebælt i Løb (European Athletics Cross Country Permit og NM Cross)

3. runde København d. 25. november
Arrangør: KIF

4. runde Aarhus d. 6. januar
Arrangør: AGF

5. runde Aalborg d. 27. januar
Arrangør: Aalborg AM (DM Kort Cross)

6. runde Fredericia d. 3. marts
Arrangør: Fredericia Løbeklub (DM Lang Cross)

© Copyright Dansk Atletik Forbund