Loading...

Onsdag var der den sidste træning på stadion, inden det går løs.

EM-U23 - optakt 1. dag

Benjamin fit for fight forud for EM-U23

12. juli 2017 · Jeppe Weinreich

Syv atleter skal i aktion torsdag formiddag i Bydgoszcz - heriblandt Benjamin Lobo Vedel, der er topmotiveret forud for mændenes imødesete 400 meter.

BYDGOSZCZ - Der herskede en god stemning i den store danske trup forud for EM-U23. På holdmødet onsdag blev de sidste små detaljer gennemgået. De fleste har mesterskabserfaring fra tidligere EM i diverse aldersklasser, men der er også flere debutanter på holdet, som først inden for de seneste år har rykket niveauet det sidste stykke. En af dem er kuglestøder Kristoffer Thomsen, der bliver første atlet i aktion torsdag formiddag kl. 10.45. Uheldigvis strandede hans taske et sted mellem Kastrup og Bydgoszcz, og det lykkedes først onsdag aften at skaffe landsholdstøj til den store kaster, der selvsagt ikke kan klemme sig ned i en "medium".

"Træningen har kørt godt på det seneste, så selvom jeg kun er seedet omkring nr. 20, så er mit mål en finaleplads. Jeg skal bare sørge for at gå ud og støde godt teknisk," lyder det fra Thomsen, der skal støde 18.40 meter for at gå direkte til finalen.

Benjamin Vedel
Udover Anna Emilie Møller er truppens stærkeste kort Benjamin Lobo Vedel. Også han åbner indsatsen torsdag med indledende på 400 meter. Feltet er særdeles godt besat, ikke mindst med Karsten Warholm til start. Det norske stjerneskud har til manges forundring valgt både at løbe 400 og 400 meter hæk - mindre end en måned før VM, hvor han er blandt favoritterne på den lange hæk.

Efter at have måttet trække sig fra finalen ved landskampen er Benjamin kommet sig gevaldigt, og træne Erik Barslev kunne berette om nogle særdeles gode test-tider på Skovdalen Stadion for nylig. Vedel - der er 6. seedet - ligner altså et godt bud på en plads i finalen - og måske mere end det.

"De seneste to uger har træningen kørt godt. Baglåret har det markant bedre. Så jeg er fuld af selvtillid og glæder mig til at tage et løb af gangen og vise, at jeg er bedre end den tid, jeg er seedet på," lød det fra Vedel før morgendagens start.Hari håber på flere starter
Hele tre danske sprintere er med på mændenes 100 meter, og Kristoffer Hari virkede topmotiveret før torsdagens indledende heat, hvor han får selskab af Kojo Musah og Frederik Schou-Nielsen.

"Forhåbentlig bliver det til fem løb her i Bydgozsz," lød det optimistisk fra Hari med henvisning, til at han også er udset til at skulle løbe 4x100 meter." Afbuddet til landskampen skyldtes ifølge Hari en irriteret slimsæk i et af leddene, som der nu er styr på.


Torsdagens program
10.45 Kristoffer Thomsen - kuglestød kval. (krav. 18.40m)
11.17 Kojo Musah - 100 meter (heat 2)
11.24 Frederik Schou-Nielsen - 100 meter (heat 3)
11.45 Kristoffer Hari - 100 meter (heat 6)
11.45 Sebastian Pedersen (gr. A) og Benjamin Gabrielsen (gr. B) - længdespring kval. (finalekrav 7.65m)
12.17 Benjamin L. Vedel - 400 meter indl. (heat 3, bane 6)
---------------
16.16 Anna Emilie Møller - 3000 meter forhindring indl. (heat 2)
17.40 Jonas Kløjgård - højdespring kval. (gr. B - krav: 2.18m)
18.00 Lisa Brix - diskoskast kval. gr. A (krav: 51.00m)
evt. 19.40 100 meter semi. (Hari, Musah, Schou-Nielsen)
Startlister/resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund