Loading...

Foto: DECA Text&Bild

EM-U23 - 1. dag (formiddag)

Gabrielsen snupper finalepladsen i sidste hug

13. juli 2017 · Jeppe Weinreich

Den danske indsats ved EM-U23 i Bydgoszcz fik en flot start med to semifinaler og en finaleplads ved hhv. Kojo Musah, Benjamin Lobo Vedel og Benjamin Gabrielsen.

BYDGOSZCZ - Syv atleter i aktion i løbet af den første formiddag. Det er i dansk sammenhæng noget uvant ved et internationalt mesterkskab, men de fleste levede helt op til deres bedste, og to gik videre til semifinalen, mens den tredje, Benjamin Gabrielsen, er klar til længdespringsfinalen efter et mindre drama.

Gabrielsen åbnede flot i første forsøg, ramte planken perfekt og fik 7.55 meter. Det lignede en finaleplads allerede dér - for to år siden kunne han i Tallinn nøjes med 7.40 meter -, men efter et overtrådt forsøg i anden omgang rykkede han støt og roligt ned i feltet, og før det sidste spring var han kun nr. 12. Her viste Sparta-atleten, at han er "bedst når det gælder". Planken blev udnyttet fuldt ud, og han landede ude på 7.70 meter - sæsonbedste og bare seks cm fra PR. Det rakte til en samlet 4. plads, og i sidste ende viste det sig, at hans 7.55 meter ikke havde været nok til finalen.

"Jeg er bare glad for at sætte sæsonbedste og gå videre med et stort Q. Der er bare noget med mesterskaber og mig. Jeg finder altid det bedste spring frem," lød det fra Gabrielsen, der har en 5. plads fra Tallinn 2015 at forsvare.Sebastian Pedersen fejrede sin 20-års fødselsdag med EM-debut. Han sluttede med 7.20 meter, men med lidt held var han endt klart højere end 30. pladsen; hans 2. forsøg var nemlig meget langt, men desværre hårfint overtrådt. Han kan dog være med igen om to år - og så skal han formentlig løbe stafet allerede lørdag.

Kojo i semifinalen - Hari ude
Dagen startede med indledende heats på 100 meter, og her lagde Kojo Musah særdeles flot ud ved at løbe sig direkte i semifinalen med 10,48 sek. - tangering af den personlig rekord. Han var blot seedet som nr. 4 i heatet, men sluttede som nr. 2 med samme tid som vinderen.

"Det er fedt. Jeg VILLE bare i den semifinale. Nu var jeg kommet så langt, og skulle "peake" her," fortalte Musah efter løbet. Allerede i aften kl. 19.40 løber han semfinale, og her har han sat næsen op efter en endnu hurtigere tid.

MusahMusah med briten Dewar (th), som vandt heatet - ligeledes i 10,48s. (DECA Text&Bild)

Kristoffer Hari kom i det sidste heat flot fra start, men der blev dømt omstart, og Hari og et par andre hørte ikke, at der blev skudt igen. Han nåede næsten helt op til målet, og måtte gå den lange vej tilbage. I omløbet kom han igen godt fra start, men herefter stivnede han og kom blot i mål som nr. 4 i 10,74 sek.

"Der var kaos i starten, men de andre løber jo videre. I omløbet kommer jeg egentlig godt af sted, men går så "død". Jeg forstår ikke helt, hvad der sker."

Frederik Schou-Nielsen løb 10,67 sek. i sit heat og var dermed kun 0,05 sek. fra at klare en semifinaleplads.

Benjamin overlegent videre til semifinalen

Lobo (1)
(DECA Text&Bild)

Mændenes 400 meter gav den sikre semifinaleplads til Benjamin Lobo Vedel. Han lagde uvant langsomt ud, men efter 200 meter skruede han op for tempoet og vandt sikkert i 47,14 sek. Den på papiret stærkere tyrk Altintas kom blot ind som nr. 3 i samme heat med den langsomste tid af de 16 semifinalister. Sloveneren Luka Janezic så til gengæld meget overlegen ud i det første heat, som han vandt i dagens hurtigste tid 46,44 sek.

"Det var et ret let, kontrolleret løb. Jeg blev dog lidt overrasket over vinden i starten, og derfor kom jeg ikke til at løbe som planlagt. Men jeg tror, at det i sidste end kan vise sig som en fordel for mig," lød det fra Vedel, som nu går efter heatsejren i fredagens semifinale.
Kristoffer Thomsen nr. 15 i EM-debuten
Dagens første mand i aktion, kuglestøder Kristoffer Thomsen, fik en udmærket 15. plads i kvalifikationen - fem pladser højere end seedningen. Han fandt sit længste stød frem i sidste omgang med 17.58 meter.

"Jeg var klar i dag, men der manglede lige en teknisk detalje. I mit tredje stød "taber" jeg den i hånden. Det var ærgerligt, for i dag var det bestemt ikke urealistisk at gå videre til finalen. Men jeg kommer tilbage. Jeg har meget mere i mig," lød det fra Thomsen, der denne sæson har forbedret sig med over en meter.

EM-U23 - Bydgoszcz (POL) d. 13-16. juli 2017
1. dag (formiddag)
100 meter indl.
Heat 2 (+1,2)
2. Kojo Musah 10,48 sek. =PR Q
(10. hurtigste tid af alle)
Heat 3 (+0,5)
5. Frederik Schou-Nielsen 10,67 sek.
(samlet nr. 26-27)
Heat 6 (+1,0)
4. Kristoffer Hari 10,74 sek.
(samlet nr. 31)

400 meter indl.
Heat 3
1. Benjamin Lobo Vedel 47,19 sek. Q

Længdespring kval.
1. Filippo Randazzo ITA 8.04 meter (European U23 leading)
4. Benjamin Gabrielsen 7.70 meter SB Q
(7.55 - X - 7.70)
30. Sebastian Pedersen 7.20 meter
(7.05 - X - 7.20)

Kuglestød kval.
1. Koonrad Bukowiecki POL 21.23 meter Q CR
12. Nace Plesko, SLO 17.97 meter q
15. Kristoffer Thomsen 17.58 meter
(17.21m - X - 17.58)
Alle resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund