Loading...

Benjamin Lobo Vedel besejrer Warholm med 0,02 sek. ved EM-U20 i 2015. (DECA TExt&Bild)

EM-U23 - 3. dag (optakt)

To finaler som kulminationen

13. juli 2017 · Jeppe Weinreich

Med godt en times mellemrum skal truppens to største håb løbe finale. Anna Emilie Møller kan ikke løbe fra, at hun er favorit, mens Benjamin Lobo Vedel i semifinalen viste, at han er kommet til Polen for at løbe med om medaljer.

BYDGOSZCZ - For to år siden i Tallinn blev der skrevet historie, da Nicolai Hartling og Stina Troest inden for bare 25 minutter begge vandt medalje på 400 meter hæk. Lørdag kulminerer den danske indsats ved EM-U23 forventeligt mellem 17.16 og 18.35, hvor startskuddet til finalerne på hhv. kvindernes 3000 meter forhindring og mændenes 400 meter lyder.

For Benjamin Lobo Vedel bliver der tale om et genyn med nordmanden Karsten Warholm, som han slog knebent i guldduellen ved EM-U20 i 2015. Siden har Warholm forvandlet sig til en stjerne på 400 meter hæk, og da han bare 2½ time forinden har løbet semifinale på netop hækken, kunne det tænkes, at han i en tæt finish måske mangler de sidste procent. Men med en PR fra i år på 44,87 sek. har han meget vel råd til ikke at være helt oppe på 100 procent. Eller hvad? Sloveneren Luka Janezic har nemlig virket overbevisende i de to første løb. I fjor satte han nationsrekord med 45,07 sek. i OL-semifinalen. I år har han ligget stabilt på tider omkring 45,40 sek., men viste ved EM Hold (2nd League) i Tel Aviv med 20,60 sek. på 200 meteren, at han meget vel har en ny rekord i sig.

SLO
Fra semifinalen. Trods sine 192cm er Janezic to cm lavere end Vedel. (DECA Text&Bild)

Cameron Chalmers - der vandt bronze ved de britiske trials for nylig - ligger på bane 8 til højre for Vedel, og han er sammen med Kajetan Duszynski (POL) på bane 9 de to andre i heatet, som har været under de 46,00 sek. Polakken gjorde det dog for første gang i semifinalen, og gør det næppe to dage i træk. Italieneren Daniel Corso (PR 46,01s) ligner til gengæld én, der kunne gøre det for første gang i finalen.

400m (1)

Head-to-head
Warholm og Janezic ligner altså de to favoritter, som Benjamin skal forsøge at tage kampen op mod. Mens der ikke var tale om nogen reel duel mod Janezic i semifinalen, har de to dystet én gang før - i det indledende heat ved EM-inde i marts, hvor Benjamin vandt heatet (nedenfor), mens Janezic på 2. pladsen efterfølgende blev diskvalificeret for at have trådt uden for banen.

Benjamin mødte første gang Warholm som 15-årig på en regnfuld aften ved VU-Spelen i Göteborg 2013. Her tabte han uventet til den på det tidspunkt helt ukendte nordmand, som dog senere på sæsonen vandt guld ved VM-U18 i mangekamp. Ved EM-U20 mødtes de allerede i semifinalen (hvor Vedel vandt), inden han i finalen gentog sejren med en margin på bare 0,02 sek. Siden har deres veje ikke krydset hinanden.

Kan Anna stå for presset?
Anna Emilie Møller har allerede en pæn samling EM-medaljer fra U20-klassen. Sølv og bronze på 3000 og 5000 meter i 2015 samt sølv fra EM Cross 2017 og holdbronze året før. Med en personlig rekord knap 12 sekunder bedre end den næstbedste på papiret, ukraineren Nataliya Stebkova, kan hun ikke løbe fra, at hun er favorit. Men der er i sandhed mange forhindringer på vej til sejren. Kan supertalentet stå for det store pres? Det bliver spændende at se. - de 15 finalister 

 

 

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund