Loading...

Foto: DECA Text&Bild

EM-U23 - 4. dag

Traoré nr. 7 i dramatisk finale

16. juli 2017 · Jeppe Weinreich

Martha Traoré var i sit livs form før søndagens længdespringsfinale, men måtte bæres væk fra sandgraven efter det sidste spring. Forinden nåede hun dog med 6.31 meter at sikre sig en 7. plads - samme placering som i Tallinn for to år siden. Line K. Schulz sluttede det danske EM af med en 10. plads i 1500 meter finalen.

BYDGOSZCZ - Søndag kunne have været Martha Traorés helt store dag, men i stedet for jubel til sidst måtte hun lade sig bære væk på en båre, uvis på om det var en fiberskade eller bare en slem krampe, hun var blevet ramt af i længdespringsfinalens sidste runde. Slutfacit var en 7. plads med 6.31 meter - samme placering som for to år siden i Tallinn.

Det lå ellers i luften, at noget stort kunne være på vej. Nok var hendes første spring klart overtrådt, men det var et virkelig langt spring.

"Det var hendes chance i dag. Hun havde en medalje i sig. Det første spring er noget af det bedste, jeg har set hende lave. Herefter blev hun lidt bange for at overtræde det næste forsøg, som ikke var godt," lød det fra træner Anders Møller, der lettet kunne se hende sikre sig yderligere tre forsøg med 6.31 meter i tredje runde.

De 6.31 rakte til en 7. plads, og derfor skulle Martha - der sprang sidst af de 13 finalister - springe som den anden i 4. omgang. Om det var den korte pause, der gjorde det, er uvist, men hun tog sig til læggen efter springet. Holdets behandler , Susannne Findsen, var ikke sen til at forsøge at afhjælpe den stærke krampe, mens Traoré stod over sit femte forsøg. Hun satsede så i det sidste, kiksede forsøg og blev liggende i sandgraven, grædefærdig, inden hun blev båret ud for at få lagt en forbinding.

"Hun følte sig allerede lidt stiv i benene i morges, men virkede meget stærk under dagens opvarmning. Forhåbentlig er det bare en krampe og ikke en fiberskade," lød det fra Anders Møller, der kunne notere sig, at 6.48 meter havde været nok til bronze. Efter planen skal Traoré springe ved Universiaden i Taiwan om lidt over en måned.

Schulz (1)
Tumult i feltet. (DECA Text&Bild)

Line Schulz slutter EM af med en 10. plads
Line K. Schulz havde klemt sig med i 1500-meter-finalen som den sidste. Med 150 meter igen lignede det også en 12. plads til hende, men Aalborg-løberen fightede sig på den sidste langside op på en 10. plads i tiden 4:23,14 min.

"Min træner og jeg havde talt om, at jeg i modsætning til det indledende heat skulle løbe lidt forsigtigere. Der var noget tumult i feltet i starten, men heldigvis kom rykket først relativt sent i løbet," fortalte Schulz med henvisning til den tyske favorit Klosterhalfen, som satte et stærkt ryk ind med to omgange igen. Kun den senere sølvvinder, polakken Sofia Ennaoui, kunne tage kampen op.

"Jeg havde drømt om en top-8 placering, men kan trods alt kun være tilfreds med 10. pladsen," lød det fra Schulz.

Schulz


EM-U23 - Bydgoszcz (POL) d. 13.-16. juli 2017
1500 meter finale K
1. Konstanze Klosterhalfen GER 4:10,30 min.
2. Sofia Ennaoui POL 4:31,54 min.
3. Martyna Galant POL 4 17,91 min.
10. Line K. Schulz DEN 4:23,14 min.

Længdespring finale K
1. Yanis David FRA 6.56 meter PR
2. Anna Bühler GER 6.50 meter
3. Maryna Bekh UKR 6.48 meter
7. Martha Traoré DEN 6.31 meter
Alle resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund