Loading...

DM Maraton / HCA Marathon 2017

H.C. Andersen Marathon tilbyder fortræning fra d. 30/7

25. juli 2017 · Pressemeddelelse

Den 1. oktober inkluderer H.C. Andersen Marathon i Odense igen årets DM på den klassiske distance. Fortræningen for motionsløbere såvel som DM-deltagere begynder d. 30. juli. På selve løbsdagen er det muligt at nøjes med løbe de sidste 10 km.

Fortræningen til HCA Marathon starter på søndag den 30. juli for alle, der skal være med i Odenses store løbsfest den 1. oktober.

Som deltager i et halv- eller helmaratonløb uden at have forberedt sig seriøst er man dårligt stillet. Langt størsteparten af deltagerne til den 18. udgave af HCA Marathon er da også i fuld gang med træningen frem mod løbet.

Igen i år tilbyder HCA Marathon den ekstra service og hjælp der skal til i de sidste par måneder frem mod selve arrangementet i Odenses gader, for at deltagerne kan få et godt løb.

"Vi har rigtig mange løbere, der er glade for tilbuddet om de lange træningsture sammen med andre, og der er derfor stor opbakning omkring vores fællestræning, som er et godt tilbud til såvel begyndere som mere erfarne løbere. Vi organiserer fortræningen for alle, der ønsker at stille op på enten halv- eller helmaraton fra på søndag den 30. juli," siger løbsdirektør Torben Simonsen.

Hver søndag
"Der trænes hver søndag til og med den 24. september med start ved Ansgar Anlæg klokken 9. De enkelte træningsdistancer vil kunne ses på vores web-site, hvor der også kan findes nyheder m.m.

"Ved fællestræningen tilbyder vi erfaren assistance over de længere distancer, hvor rutinerede løbere vil sætte tempoet det meste af byen rundt på udvalgte dele af vores smukke maratonrute," siger Torben Simonsen, der oplyser, at træningen er gratis og for alle interesserede. - "Vi tager hånd om hele den store flok af løbere, da vi deler dem op i mindre grupper, der så løber i et tempo mellem 4.30 og 6.30 pr. kilometer. I år tilbydes der også en træningsgruppe, der løber 7:00 til halvmaratontræningen.

Der deles væske ud på udvalgte steder, og vi giver også gerne gode råd og tips undervejs i dette træningsforløb.

Til fortræningen er det frivillige, som tager sig af at holde farten undervejs efter de aftaler, der indgås. Og til selve løbet vil HCA Marathon som vanligt også gerne hjælpe deltagerne på vej. - Vi har aftaler med fartholdere igen i år, til såvel deltagerne på halv-/ som helmaraton.

HCA Marathon afvikles på den første søndag i oktober. Arrangementet omfatter den klassiske maratondistance på 42,195 km, 1/2 maraton på 21,097 km samt MiniMarathon før børn/unge. Igen i år er HCA Marathon vært for de officielle danske mesterskaber i maratonløb, der afvikles som en del af arrangementet.

Ny distance – ”Løb de sidste 10 km”
Ved dette års arrangement, er der kommet en ny distance til – på 10 km. Dette nye tiltag er blevet muligt med den støtte, som HCA Marathon modtager fra Nordea-fonden. 10 km-løbet ved HCA Marathon vil være lidt anderledes end andre løb på denne distance, da der løbes ”De sidste 10 km” af maratonløbet. Det betyder start på Flakhaven og 10 km løbes derefter på maratonruten, inden der løbes i mål på Odense Atletikstadion. En distance, som er overskuelig for mange motionsløbere. Læs mere på www.hcamarathon.dk

© Copyright Dansk Atletik Forbund