Loading...

EMACS 2017 - fokus

Schulz-Lorentzen løber stadig stærkt

28. juli 2017 · Jeppe Weinreich

Engang var hun blandt landets allerbedste eliteløbere. Knap 30 år efter kan hun stadig løbe fra de fleste. Fredag blev det til guld på 10000 meter i klassen over 55.

London Marathon 1988 var ikke bare løbet, hvor Henrik Jørgensen triumferede. Det var også Tove Schulz-Lorentzens store dag. Den 27-årige jurastuderende fra Sparta kom dengang nemlig ind som nr. 6 hos kvinderne i klassetiden 2:35,52 timer. Knap 30 år efter leverede samme løber en toppræstation, da hun fredag på VIby Stadion vandt EM-guld på 10.000 meter i 55+ klassen. Trods en strid blæst på det åbne stadion blev hendes vindertid 40:44,72 min. - over et minut hurtigere end den spanske sølvvinder.

Mens ældre atletikinteresserede husker Tove Schulz-Lorentzens navn, så er hun i masters-sammenhæng et relativt ukendt ansigt.

"NM i Odense sidste sommer var mit første mesterskab. Egentlig løber jeg kun på landevej, men når nu der var EM i Aarhus, skulle jeg selvfølgelig være med," lyder det fra den 56-årige jurist, der er ansat i Dansk Industri og siden London 1988 har fået tre børn, hvoraf de to ældste i dag er fløjet fra reden.

Som eliteløber nåede hun aldrig at deltage ved et stort mesterskab, selvom hun med resultatet fra London det år bare var under et minut fra at kvalificere sig til OL i Seoul. Tiden placerer hende som den 9. hurtigste danske kvinde nogensinde.

Det skal være sjovt - ellers stopper jeg
"Jeg startede først med at løbe, efter jeg var fyldt 20, og efter elitetiden har jeg holdt en pause. Men nu fortsætter jeg da med at løbe; hvor lang tid, det ved jeg ikke. Det bliver vel til 50 km om ugen fordelt på fire ture," lyder det fra Schulz-Lorentzen, der i sin tid løb for Sparta, men i dag stiller op for Hellas Roskilde. 


"Jeg kommer jo ikke med til et OL mere. Det var noget andet dengang i 80'erne. Der var det ikke altid lige sjovt at træne hårdt. Men i dag: hvis det ikke er sjovt, så stopper jeg. Det andet giver ikke længere mening," siger hun.

Hun er også tilmeldt halvmaratonløbet d. 6. august, men om hun stiller op, er ikke helt afgjort endnu.

Det blev også til dansk guld i 45+ klassen, hvor Rikke Due-Andersen vandt suverænt i 36:49,62. I 70+ klassen var der verdensrekord ved Angela Copson (GBR) med vindertiden 44:25,14 min.

www.emacs2017.com

© Copyright Dansk Atletik Forbund