Loading...

EMACS 2017 - fokus

Tom O. sejrer to gange

29. juli 2017 · Jeppe Weinreich

For fire måneder siden fik han fjernet sin kræftramte prostata. Lørdag kunne Tom O. Jensen fejre sejren over sygdommen med en guldmedalje i diskoskast.

"Det er meget specielt for mig at stå her i dag."

Hvis Tom O. Jensen var rørt efter at have hørt "Der er et yndigt land", stående øverst på sejrspodiet i stadionhallen med en guldmedalje om halsen, var det forståeligt. Tilmed blev medaljen overrakt af hans gode ven, formand for Masters Komitéen, Knud Høyer.

Tom

Det er ikke nyt for den 57-årige Esbjerg-kaster at tage for sig af medaljerne ved Masters-mesterskaber. Og dog var det en helt ny situation lørdag. For fire måneder siden fik han nemlig fjernet sin protasta, og efterfølgende måtte han holde sig helt i ro i en måned. Måske var det derfor, at hans vinderkast med en 1,5 kg diskos "kun" målte 47.90 meter. I februar - før operationen - kastede han i Aabenraa 51.64 meter. Men alt det er ligegyldigt. Der kommer en stund, hvor fokus på meter og centimeter må vige for noget andet, langt vigtigere.

"Jeg fik konstateret, at der var noget galt for seks år siden, og så har lægerne holdt øje med, om det udviklede sig aggressivt. På et tidspunkt fik jeg at vide, at jeg ikke ville blive 70, om jeg ikke fik gjort noget ved det. Og så i foråret fik jeg tilbudt en operation," fortæller Tom O. Jensen.

"Masters-atletikken har holdt mig oppe. Det har været drivkraften, og udover min familie har det ikke mindst været de mange venner i sporten, som har støttet mig. Jeg har følt mig forpligtet til at fortsætte. Vi kæmper hver dag. Jeg træner stadig fem-seks gange om ugen, men til gengæld ikke i så lang tid af gangen.

I 80'erne var Tom O. Jensen en af landets bedste tikæmpere, indtil han som 28-årig stoppede.

"Men så dukkede der nogle talenter op i klubben, som jeg begyndte at træne. Så blev jeg bare ved med at kaste."

Rekorderne
Det er blevet til adskillige masters-rekorder i tidens løb, men de næste bliver nok først sat i 2020, når han rykker op i 60+ klassen. Samtidig er den tidligere elitekaster Jan Cordius begyndt at slå nogle af hans gamle rekorder.

"Rekorder er til for at blive slået. Men Jan skal selvfølgelig give en øl, hver gang han slår én," siger Tom med et smil.

Næste store mål er VM i Malaga i 2018, men først skal han lige gøre arbejdet færdigt i Aarhus, hvor målet er at vinde guld igen i kastemangekampen.

© Copyright Dansk Atletik Forbund