Loading...

Sara og træner Mikkel Larsen evaluerer efter afsluttet træning.

VM - London 2017

Sara tanker selvtillid med sidste VM-test

01. august 2017 · Jeppe Weinreich

Det danske VM-håb på 400 meter hæk skal i konkurrence på mandag. Tirsdag havde hun i Aarhus en sidste vigtig test før afrejse. Resultatet var som håbet.

Mens flere deltagere ved EM Masters benyttede tirsdagens hviledag til at jogge lidt rundt på Ceres Park i det flotte vejr, stod Sara Slott Petersen dybt koncentreret på startstregen på bane 3. Onsdag morgen flyver den danske OL-sølvvinder til VM i London, hvor hun skal løbe indledende fem dage senere. Dagens test på 300 meter hæk skulle give et fingerpeg om, hvor hun rent formmæssigt står. Og ikke mindst, om hun igen havde fundet det flow, som hun syntes lidt at have mistet ved de to seneste Diamond League stævner.

300 meter og syv hække senere kunne hun og træner Mikkel Larsen afslutte træningspasset.

"Tiden var god, formen er der. Det var som håbet. Nu gælder det bare om at ramme dagen. Men det var en rigtig vigtig træning i dag. Nu kan Sara tage til London med selvtillid. Så behøver jeg ikke at være der før mandag," lyder det fra Mikkel Larsen, der grundet sin rolle som leder af EMACS først ankommer til London på selve dagen for Saras løb.

"Det var virkelig vigtigt, at Sara kan vise over for sig selv, at hun kan gøre det rigtigt i dag. Det har vi haft fokus på, og nu har det stemt til træning tre gange i træk. Rytmen er der."

Følelsen er tilbage
Efter interviews til DR og TV 2 stillede Sara imødekommende op til fotografering med flere EMACS-deltagere, som havde spottet den internationale atletikstjerne.

tv (2)
DR og TV 2 deltes om Sara Slott og træner Mikkel Larsen. - se DR's indslag HER

"Jeg lavede samme test i Beijing 2015 og Rio sidste år, men det foregik derovre på konkurrencebanen. Det er noget andet her i Aarhus. Banen er ikke så hård, så man får ikke noget foræret. Der var også noget vind i dag, så resultatet i dag var meget positivt. Følelsen er tilbage, men selvfølgelig sidder det stadig i hovedet, at jeg kan få de samme tekniske problemer igen. De tanker vil komme igen op til konkurrencen," lyder det fra Sara.

Hendes sæsonbedste på 54,35 sek. blev sat i Rom for to måneder siden. Efter 54,49 sek i Lausanne lå tiderne ved de efterfølgende to stævner på over 55 sekunder. En planlagt sidste start den 21. juli blev ikke til noget.

"Jeg er glad for, at jeg meldte afbud til Monaco. Det ville helt sikkert have været en dårlig oplevelse. Det var det helt rigtige at blive hjemme og få teknikken på plads igen."


Forudsat at Sara når finalen, ser hendes program sådan ud:
400 meter hæk
Indledende - mandag 7. august kl. 20.30
Semifinale - tirsdag 8. august kl. 21.35
Finale - torsdag 10. august kl. 22.35
(dansk tid)

© Copyright Dansk Atletik Forbund