Loading...

Roster

Roster er godt rustet til VM

03. august 2017 · Jeppe Weinreich

App'en Roster er siden lanceringen op til OL i Rio blevet væsentlig forbedret. Med fredagens åbning af VM i London skal den stå sin prøve, selvom den ifølge manden bag, Christian Chou Birk, stadig er i sin opstart.

Fredag kl. 20 dansk tid lyder startskuddet til den første konkurrence ved VM i London. Det er samtidig deadline for at stille sit eget sofa-hold med Roster. App'en - hvor man på virtuel vis er atletikmanager og stiller sit eget hold, som dyster mod andre brugere - landede første gang på markedet op til OL i Rio. Idémanden bag, den tidligere danske mester på 400 meter, Christian Chou Birk, har med sit team løbende optimeret den gratis app, og meget er forbedret siden OL.

"Roster er stadig i sin opstart, men der er sket en del siden sidst. Dengang var det mere passionsdrevet, en slags hobbyprojekt med en del weekendarbejde. I dag har vi nogle folk, der kun arbejder med det, og jeg synes vi er nået langt. Det går lidt hurtigere nu," fortæller Christian Chou Birk over telefonen fra London.

Roster (1)

Nye tiltag
En række nye tiltag er kommet til, og de er løbende blevet testet. Det er primært sket på app'en til Android, der fortsat er lidt længere foran den tilsvarende for iPhone.

Visionen omkring Roster er mere end blot at lave et sjovt spil. Et samarbejde med den finske statistikbase Tilastopaja har forbedret muligheden for at integrere startlister, statistikker og resultater, så de er helt ajourført op til stævnestart. App'en kan altså også bruges som kilde til information.

"Roster er også tænkt som en måde at uddanne folk i atletikken, øge deres kendskab og viden om sporten. Det kunne evt. være i form at quizzer. Men den skal også kunne bruges som optakt til et stævne - og måske med tiden bringe live-streaming fra de enkelte stævner."

Christian Chou Birk gjorde en god forretning, da han sammen med to partnere udviklede løbe-app'en Endomondo, som for et par år siden blev solgt for et stort millionbeløb. Den tidligere topsprinters hjerte banker fortsat for atletikken, og han medgiver, at det er et langt, sejt træk at skabe den samme slags opmærksomhed om atletikken, som eksempelvis basketball og NFL-football har i USA, hvor han bor til daglig.

"Der er ikke grænser for hvor megen statistik, som eksempelvis transmissionerne fra NFL rummer. Atletikken har ekstremt meget god statistik. Det vil vi på Roster gerne illustrere, gøre mere spiseligt," slutter han.

Hent Roster
I løbet af VM-perioden vil der på Roster være konkurrencer med præmier fra firmaerne Mondo og On. Download app'en gratis på www.rosterathletics.com og vær med fra start. Deadline for at stille sit VM-hold er fredag kl. 20.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund