Loading...

DAF-formand Karsten Munkvad (th), der deltog i IAAF-konferencen op til VM, kom forbi for at ønske held og lykke. Fra venstre: sportchef Piotr Haczek, Abdi Hakin Ulad, Ole Hesselberg og Sara Slott Petersen.

VM London 2017 - optakt dag 3

Ole & Abdi er optimalt forberedte

05. august 2017 · Jeppe Weinreich

VM i London har fået en bragende flot start, men først søndag begynder den for dansk atletiks vedkommende.

LONDON - Anna Emilie Møller var der ikke. Forhindringsløberen ankommer først mandag til London, men ellers var de tre danske deltagere der, da den danske presse lørdag var inviteret til et lille, uformelt møde på atleternes hotel, det flotte Grange St. Paul's Hotel, et stenkast fra St. Paul's Cathedral.

VM fik et brag af en start fredag aften med Mo Farahs 10000-meter-sejr på et fyldt olympisk stadion, hvor stemningen om muligt nåede højere end ved legene samme sted i 2012. Med danske øjne begynder VM dog først i morgen søndag. Her skal Ole Hesselbjerg løbe i det første af tre heat på 3000 meter forhindring, og selv om det foregår i formiddags-programmet kl. 11, får han ingen problemer med at sætte sig op. Lørdag formiddag var der stort set fyldt på stadion.

"Jeg så 10000 meteren på hotellet i går, men var derinde i formiddag. Der var en fed stemning, selvom det bare gjaldt indledende på 400 meter. Det larmede helt vildt," lyder det fra Hesselbjerg, der godt ved, at han har oddsene imod sig i forhold til at nå finalen.

"Det er klart, men når jeg går ind på stadion, har jeg selvfølgelig en finale i tankerne. Det handler om at slå så mange som muligt. En finale vil være over al forventning, men jeg håber på - om heatet former sig rigtigt - at sætte PR eller i hvert fald bagefter at kunne sige: Jeg gav den alt."

Press1
Abdi og Sara taler med hhv. DR Sporten og Politiken.

"OL var stort, men det er noget andet her ved VM. Det er fedt at have den følelse, at jeg er klart bedre end i forhold til Rio. Dengang jagtede jeg et krav det meste af sommeren. Jeg har vidst siden maj, at jeg skulle løbe her. Forberedelserne i år har været optimale, og jeg håber, at det bærer frugt."

"Hvis jeg kunne bestemme, så bliver der løbet semi-stærkt i mit heat med en vindertid i 8:20'erne. Men løbet bliver som det bliver," siger Hesselbjerg om konkurrencen, hvor kun de tre første i hvert heat går videre, mens seks kommer med på tid. I teorien kan en 9. plads således række til finale, om heatet er hurtigt nok. Hvis der løbes langsomt fra start, skal man dog ikke forvente, at Hesselbjerg går op og trækker feltet.

"Nej, det kommer ikke til at ske," slår den 27-årige Sparta-løber fast.

Med i Hesselbjergs heat er bl.a. briten Zac Seddon, som han spurtbesejrede ved CAG.

Ikonisk rute venter Abdi
Bare tre kvarter efter Hesselbjergs start skal Abdi Hakin Ulad i aktion. Det gælder maratonløbet, som har start og mål på Tower Bridge. Herfra skal deltagerne - i alt 100 - løbe fire omgange på en 10 km lang rundstrækning, der bringer dem forbi metropolens mange ikoniske bygninger. Noget, som nok mest tv-seerne nyder godt af.

"Det er en fed rute, men vigtigst er, at det ikke er for varmt," lyder det fra Abdi Hakin Ulad, der forventeligt skal løbe i 21 graders varme. Intet at sammenligne med forholdene i Rio, hvor han kollapsede efter at være kommet over målstregen.

"Vejrmæssigt er der ikke noget, som slår Rio. Så i forhold til vejret og mine forberedelser kan jeg fokusere på det positive. Jeg føler mig virkelig godt forberedt, men 42 km er jo stadig 42 km. Jeg håber, at jeg føler mig frisk, når vi nærmer os den sidste tredjedel. Det er her, at der sker ting og sager og man kan vinde placeringer," lød det fra Abdi, der udover sin træner Leo Madsen følges tæt i London af to af Team Danmarks eksperter.

I to af Abdis tre tidligere forsøg på maratondistancen er han kollapset efter at være kommet i mål. Det skal ikke ske igen. Lørdag kl. 16 skulle hans blodværdier testes og igen søndag kl. 6. Intet er overladt til tilfældighederne. Dén ting er på plads. Nu er det så op til Abdi selv at gøre det sidste, krævende arbejde.VM London - 4.-13. august 2017

3. dag
Kl. 11.05 3000 meter forhindring M indl. heat 1 - startliste 
Kl. 11.55 Maraton M - startliste

Begge løb kan ses live på bl.a. DR1 - aftenprogrammet (fra 19.55) på DR3

© Copyright Dansk Atletik Forbund