Loading...

Hejnová var i lang tid uovervindelig for Sara, der her i Stockholm 2015 var ganske tæt på. Siden har hun dog slået tjekken fire gange. (DECA Text&Bild)

VM London 2017 - 4. dag optakt

Sara havnet i heat med Hejnová

06. august 2017 · Jeppe Weinreich

Den forsvarende verdensmester Zuzana Hejnová er én af Sara Slotts modstandere i mandagens indledende heat på 400 meter hæk (kl. 20.39).

LONDON - Lodtrækningen til et heat kan være af stor betydning, men når man er blandt verdens bedste, burde den i 1. runde ikke have så meget at skulle have sagt.

"Det bliver godt at komme i gang, men jeg sidder ikke klinet til skærmen for at se, hvem jeg kommer til at møde. Jeg ved, at jeg kommer i heat med én, der er højere seedet end mig. Det handler bare om at komme i top-2, så jeg kan være sikker på at få en god bane i semifinalen," sagde Sara Slott Petersen lørdag, da heatfordelingen endnu ikke forelå.

Den kom så planmæssigt søndag, og den højere seedede løber, som hun skal møde, er den forsvarende verdensmester Zuzana Hejnová. Netop tjekken har været en evig rival for Sara Slott, men sidste år lykkedes det endelig for hende at besejre hende - endda to gange: Første gang i OL-finalen og efterfølgende i Bruxelles. I år står der 2-2 imellem dem, men som sagt er dét opgør ikke så vigtigt mandag aften; der er plads til dem begge i top-2.

En af fire amerikanere
Sara har til gengæld fået den mest fordelagtige bane - nr. 4 - , mens Hejnová løber på den næstyderste, ottende bane. Begge skal dog regne med god modstand fra Cassandra Tate på bane 7. Amerikaneren er den fjerde fra USA, som er med. Hun nåede ikke engang semifinalen ved de amerikanske trials, men er kommet med via den særlige ordning, hvor en samlet sejr i sidste sæsons Diamond League har givet et wildcard. Hun har dermed - i modsætning til de tre andre USA-løbere, for hvem trials er en meget svær forhindring - kunnet koncentrere sig fuldt ud om VM. Ved Diamond League for nylig - netop i London - satte hun sæsonbedste med 54,59 sek. og slog ved den lejlighed Sara klart. Ved det efterfølgende stævne i Marokko var Sara dog stærkest. Og så var det i øvrigt Tate, der ved sidste VM snuppede bronzen lige foran danskeren. 

Under alle omstændigheder går de første fire fra hvert af de fem heat direkte videre til tirsdagens tre semifinaler. Derudover går yderligere fire løbere videre på tid.

400hæk start

Tidspunktet ovenfor er britisk tid (-1 time). Se alle fem indledende heat HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund