Loading...

Arkivfoto: Michael Hyllested

Baneturneringen

Bube som "hare" ved BT 7

09. august 2017 · Jeppe Weinreich

Efter en sommerpause tages der torsdag igen hul på Baneturneringen. Det sker med 7. runde på Østerbro Stadion, hvor der både er kvantitet og kvalitet i felterne.

Baneturneringens bagmænd har torsdag forkælet deltagerne i A-heatet på 1500 meter. Ingen ringere end Andreas Bube er nemlig hentet ind for at være "hare". EM-sølvvinderen - der desværre gik glip af VM - skal efter planen sætte et tempo, der svarer til en sluttid så god som 3:42,00 min.

Niveauet på 1500 meter herhjemme er tæt på at være det bedste nogensinde. Ni løbere har været under 3:49,00 i år, og af dem er de seks med, bl.a. årets to hurtigste: Mikael Johnsen (Randers Fr.) og Nick R. Jensen (Sparta). En syvende, Mikkel Dahl-Jessen (AGF), har i stedet valgt at løbe 5000 meteren, som også ser interessant ud. Her løber bl.a. Mads Tærsbøl (Sparta) sit første baneløb i et års tid.

Med 244 deltagere er der tale om den bedst besøgte runde, siden turneringen i 2015 blev relanceret med en ny organisation bag. De nye folk modtog sidste år en DAF Award for "Årets Event". Om torsdagens 1500 meter siger de:

"Feltet er til forskel fra et DM fokuseret på at hjælpe hinanden, på at gå efter nogle gode tider, og alle er indstillet på, at der skal løbes hurtigt fra start af, så det bliver ikke nogen taktisk affære, men en hurtig affære." - læs mere HER

Mathilde U. Kramer
Også i sprintdisciplinerne er der høj kvalitet. Kvindernes 100 meter føres an af landets suverænt hurtigste kvinde, Mathilde U. Kramer (FIF), mens den danske rekordholder på 400 meter, Nick Ekelund-Arenander (Sparta) løber sin favoritdistance. Efter en længere skadesperiode går det støt frem for Arenander, der for lidt over to uger siden i England løb 47,36 sek. Stadig et stykke fra hans bedste, men det hurtigste i halvandet år.


Baneturneringen 2017 (7. runde) - Østerbro d. 10. august (arr. KIF)
Startlister m.m.

© Copyright Dansk Atletik Forbund