Loading...

Over hækken med det venstre, "forkerte" ben først. Nigerianeren Glory Nathaniel (th) slog Sara knebent, men blev efterfølgende diskvalificeret. (DECA Text&Bild)

VM London 2017 - 5. dag

Ét forkert skridt sender Sara ud af VM

08. august 2017 · Jeppe Weinreich

Et kiks på den første hæk kostede en sikker finaleplads for Sara Slott Petersen, der trods fejlen endte på en samlet 9. plads, bare 0,12 sekunder fra en plads i finalen.

LONDON - Det er sket før, at hendes skridt mellem hækkene ikke har passet, når trætheden melder sig i slutningen af et løb, men aldrig på den første hæk. Her fik Sara Slott Petersen tirsdag aften det forkerte ben over, og dén fejl kostede en plads i finalen, selvom hun i sidste ende med 55,45 sek. bare var 0,12 sek. fra at gå videre.

"Jeg ved ikke, hvad der skete. Jeg skal først hjem og se nærmere på løbet. Mit bedste bud er, at jeg får taget et skridt for meget. Jeg har løbet det her, siden jeg 15. Det er aldrig sket for mig før - og det kommer aldrig til at ske igen," lød det fra Sara et par timer senere, efter at hun havde sundet sig lidt over det fatale kiks, stående uden for det olympiske stadion, mens de sidste tilskuere gik hjem.

"Da jeg kommer over hækken med det forkerte ben, tænker jeg: Det her er en katastrofe. Skal jeg stoppe? Men det gør man ikke i en VM-finale. Af respekt for de andre, og de som støtter mig i det daglige."

Efter den første hæk holdt hun sine sædvanlige 15 skridt mellem hækkene, men kom således over med det venstre, "forkerte" ben ved hver hæk. Det kostede lidt hver gang.

"Jeg mister fart fra start, og reelt er løbet kørt. Det er så ekstra bittert at se, at jeg alligevel var så tæt på," lød det fra Sara, der i mixed zone var så knust, at hun ikke kunne overskue at tale med pressen.

Et kortvarigt håb
Mens sportschef Piotr Haczek forsøgte at trøste den utrøstelige, åbnede der sig pludselig et håb, da nr. 4 i Saras heat, nigerianeren Glory Nathaniel, blev diskvalificeret for at træde på banen indenfor. Dermed rykkede Sara op som nr. 4 i heatet med den næstbedste tid, som lige akkurat kunne give en sidste finaleplads. Håbet levede dog kun kort tid. For i det tredje og sidste heat tog briten Eilidh Doyle 3. pladsen med 55,33 sek. og skubbede dermed Sara ud i kulden.

"Det er ekstra bittert at se, at finalepladserne nærmest blev givet væk i dag. Det var meget langsomme tider*. Men at jeg kan løbe 55,45 sek. i så dårligt et løb, viser bare, at formen er der. Jeg er sikker på, at jeg kommer til at løbe stærkt i de kommende løb. Jeg har virkelig noget at bevise, selvom det kommer til at tage et stykke tid at komme sig over det her," lød det fra Sara Slott, som må vente til Diamond League i Birmingham d. 20. august på at bevise det.

Hun var ikke den eneste, der havde grund til at ærgre sig. Verdensranglistens nr. 2 og forsvarende sølvvinder, Shamier Little, kiksede også sit løb og røg uventet ud.

*Doyles 55,33 sek. er den langsomste tid, som har givet finaleplads siden Paris 2003, hvor der også skulle præcis 55,33 sek. til for at gå videre.

 
Samlet stilling efter de tre semifinaleheat:


400hæk (6)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund