Loading...

Sara Slott i det indl. heat ved VM i London. (DECA Text&Bild)

Diamond League

Sara sigter efter revanche søndag

18. august 2017 · Jeppe Weinreich

Efter skuffelsen i London ser Sara Slott frem mod at vise, at hun hørte hjemme i dén VM-finale. Det sker søndag i Birmingham, hvor den sidste Diamond League-afdeling inden de to store finaler i Zürich & Bruxelles finder sted.

Med undtagelse af den lidt overraskende guldvinder, Kori Carter, er de stort set alle på plads i Birmingham, finalisterne fra VM i London. Med søndagens start ved Diamond League får Sara Slott Petersen endelig mulighed for at vise, at den fatale fodfejl i VM-semifinalen var en enlig svale.

"Min målsætning er selvfølgelig at få revanche, men det er et stærkt felt, om muligt stærkere end VM-finalen. Så jeg håber at kunne bevise, at jeg er langt bedre, end det jeg viste i London," lød det fra Sara, da hun fredag eftermiddag havde et kort besøg af DR Sporten, som var taget til Viby Stadion for at lave en optakt til sæsonafslutningen.

Viby
Indslaget kan ses på DR fredag kl. 18.50.

Fem starter resterer der, inden dansk atletiks største navn kan lukke sæsonen ned. Det ligger fast, at den medaljemæssigt ikke kommer i nærheden af 2016, men med nogle gode løb de kommende dage kan der rettes gevaldigt op på billedet af en ikke helt vellykket sæson.

"Den får selvfølgelig fuld gas på søndag. Lever jeg op til mit bedste, bør jeg kunne blande mig i top-3. Og jeg håber også på at kunne forbedre mit sæsonbedste, som jeg satte i juni (54,35s, red.)," lyder det selvsikkert fra Sara Slott, der efter VM har lært dén dyre lektie, at kapløbet først starter efter den første hæk.

400 hæk Birmingham
Nr. 2,3 og 4 fra VM-finalen samt verdensranglistens nr. 2, Shamier Little, er med i Birmngham. Se hele startlisten HER.

"Ved VM var jeg for opsat. De første skridt blev for korte, så jeg skal holde hovedet koldt og ikke løbe om kap, have fokus på skridtene op til den første hæk."

Zürich & Bruxelles
Efter Birmingham gælder det Weltklasse i Zürich torsdag (24/8). Det schweiziske stævne udgør sammen med Bruxelles d. 1. september de to finaler. Disciplinfinalerne er ligeligt fordelt på de to byer, og finalen på 400 meter hæk for kvinder er henlagt til Bruxelles. Når øvelsen alligevel er på programmet i Zürich, er det fordi, at schweizerne har valgt at sætte den på - udenfor DL-sammenhæng -, idet de råder over et stærkt hjemligt navn, nemlig Léa Sprunger.

"Meget skal gå galt, om jeg ikke er med i Bruxelles," vurderer Sara Slott med henvisning til stillingen, hvor hun p.t. er nr. 5 i kampen om en af de otte pladser.

DL kapløb

Lørdag d. 2. september returnerer hun til Danmark, hvor hun søndag løber ved Store DM i Aalborg. I hvilken disciplin, ved hun ikke endnu.

"Det er min træner, der bestemmer det," slutter Sara, der lukker sæsonen helt ned med en start for sin klub, Aarhus 1900's skyld ved DT-finalen i Odense d. 9. september.

Svensk 1 sender live fra kl. 16-18 (Sara løber kl. 16.03), mens TV3 Sport1 angiveligt først går på 16.45 grundet kampen Esbjerg-Thisted.

© Copyright Dansk Atletik Forbund