Loading...

James Wangari vinder CHP Half 2016. (CPH Half)

Copenhagen Half Marathon

Verdensrekord på vej i København?

21. august 2017 · Jeppe Weinreich

Elitefeltet er på plads, og målsætningen er klar. Der skal sættes verdensrekord i hovedstadens gader den 17. september. Arrangørerne kunne i dag offentliggøre fire særdeles stærke herrer, som har sigtet rettet mod en rekordtid.

VM i atletik er overstået, og med mindre end én måned til Copenhagen Half Marathon er elitefeltet på plads. Et felt, som hos både mændene og kvinderne er stærkere end nogensinde før. Målsætningen er en ny verdensrekord hos herrerne, mens der hos kvinderne er lagt op til et tæt og hurtigt løb.

Sidste års vinder vender tilbage 
I fjor chokerede den senere vinder James Mwangi Wangari med et vanvittigt hurtigt udlæg på de første 15 km, inden modvind kostede kenyaneren vigtig tid. Det blev dog til løbsrekord med 59:07 min. Den gode nyhed er, at Wangari er tilbage, og han får selskab af sidste års nummer to, landsmanden Stephen Kosgei. Derudover er Yigrem Demelash Endale på plads. Etipopieren har i år løbet 59.19 på halvmaraton, mens det stærke firekløver fuldendes af Leonard Barsoton (KEN), som blev nummer to ved VM i cross.

"Det er svært at udpege den største favorit. Vi har aldrig haft så mange i feltet, der har løbet under de magiske 60 minutter. Hele ni har præsteret det. Men umiddelbart skiller disse fire sig ud, og kan de presse hinanden, når fartholderne dropper ud, så kan vi sagtens få en ny verdensrekord," siger Henrik Paulsen, der er sportschef i Sparta Atletik & Motion, og ansvarlig for elitefeltet ved Copenhagen Half Marathon, i en pressemeddelelse.

Historisk stærkt kvindefelt
På kvindesiden er bredden også større end de tidligere år, men der er et stærkt trekløver, som på papiret er en tand stærkere end de andre. Så stærkt, at der er rigtig gode chancer for, at at der bliver sat løbsrekord. Den nuværende løbsrekord blev sat sidste år og lyder på 68.00 minutter. Den blev sat af Hiwot Gebrekidan Gebremaryam, som også stiller til start i år. Sammen med Mary Wacera Ngugi og Birgid Jepchirchir Kosgei, udgør hun den trio, som jagter den kvindelige løbsrekord.

"Vi har i år suverænt det stærkeste kvindefelt, vi nogensinde har haft, og de får tilmed mandlige pacere, så der er virkelig mulighed for, at vi kan få en rigtig hurtig tid. Det bliver nok ikke en ny verdensrekord i år, men rammerne og elitefeltet er til, at vi får en ny løbsrekord," siger Henrik Paulsen.

Fakta om Copenhagen Half Marathon

  • Copenhagen Half Marathon afholds for tredje gang den 17. september 2017.
  • Copenhagen Half Marathon er det eneste halvmaraton i Nordeuropa, der har fået tildelt IAAF Road Race Gold Label.
  • Copenhagen Half Marathon er både et løb for den absolutte verdenselite og for den almindelige motionist, der får mulighed for at starte lige bag elitefeltet. Sidste år deltog 21.928 løbere.
  • Det er Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik & Motion, der står bag Copenhagen Half Marathon.

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund