Loading...

En 15-årig Kristoffer Hari vinder DM-titlen i Aalborg 2013. (Gunner Sørensen)

Store DM - Aalborg d. 2.-3. sep.

Fra Diamond League til DM i Aalborg

31. august 2017 · Jeppe Weinreich

Tre danske VM-deltagere er med, når årets danske mesterskaber åbner denne weekend i Aalborg. Sara Slott Petersen når lige at løbe Diamond League-finalen i Bruxelles, inden hun søndag skal forsvare sin titel på 200 meter.

Sara Slott Petersen, Ole Hesselbjerg og Anna Emilie Møller. Med undtagelse af maratonløber Abdi Hakin Ulad er alle navne fra VM i London med igen ved weekendens DM i Aalborg.

I fjor fravalgte Sara Slott favoritøvelsen 400 meter hæk - hvor hun allerede har 12 titler - til fordel for 200 meteren. Det sker igen i år, hvor hun fredagen forinden har løbet ved Diamond League-finalen i Bruxelles. Med det i forvejen høje niveau i kvindernes sprint kan 200 meteren blive én af weekendens bedst besatte discipliner. 

Ole Hesselbjerg er så stor favorit på 3000 meter forhindring, at hans start på 5000 meter umiddelbart ser mere interessant ud. Her møder han bl.a. den forsvarende mester Thijs Nijhuis. Ligesom Hesselbjerg var Nijhuis med til Universiaden, og Viborg-løberen havde i Taipei et hårdt program, som sluttede med en 15. plads i 5000 meter finalen mandag.

Anna Emilie Møller (Blovstrød) løber sin første konkurrence siden VM. I fjor tog hun titlerne på 800 og 1500 meter, men har i år valgt kun at løbe 5000 meteren, hvor hendes møde med en formstærk Simone Glad (Sparta) kan blive en flot dyst.

Dynamit-Hari sigter efter to titler
Da Aalborg i 2013 senest var vært for DM, vandt Kristoffer Hari bare 15 år gammel titlen på 100 meter. De to følgende år stillede han ikke op, mens han i fjor måtte nøjes med sølv i en omdiskuteret finale. Alt tyder dog på, at det stadig kun 19 år gamle sprinttalent kan vinde titlen tilbage i weekenden. Sidste lørdag viste han ved Ungdoms-DM storform og vandt her 100 meteren i 10,39 sek. - klart foran sine formodet nærmeste konkurrenter. Om vindforholdene er gode, kunne Morten Jensens 13 år gamle danske rekord (10,29s) måske komme i fare. 

Andreas Bube var favorit på 800 meter, men har på det seneste døjet lidt med akillessenerne, hvorfor han nu har indstillet sæsonen for at forberede sig på den indendørs sæson. I hans fravær ligner mændenes 1500 meter et mere interessant mellemdistance-opgør. Niveauet i top-10 er historisk højt, og interessant nok gør Peter Glans (OA/OGF) - der med 3:42,73 fra i fjor har den bedste PR af alle i feltet - sin første start denne sæson. 

ArenanderNick Ekelund-Arenander var i sit livs form i 2013. Her vinder han i Aalborg i den gældende mesterskabsrekord 46,23 sek. (Gunner Sørensen)

Den danske rekordholder på 400 meter, Nick Ekelund-Arenander, er efter en længere skadesperiode på vej tilbage. Sidste weekend vandt han det svenske mesterskab, og eftersom årets hurtigste, Benjamin Lobo Vedel, netop er flyttet til USA, er Arenander favorit til at vinde DM igen, hvor han i 2013 i netop Aalborg satte den gældende mesterskabsrekord med 46,23 sek.

En anden profil på startlisten er højdespringer Janick Klausen (Aarhus 1900), som grundet småskader kun har sprunget to gange denne sæson, men nu skulle være klar igen.

Store DM - Aalborg d. 2-3. september 2017
Arrangørernes hjemmeside (startliste, tidsskema m.m.)

© Copyright Dansk Atletik Forbund