Loading...

Kristoffer Hari sejrer på 100 meter foran Frederik Schou-Nielsen og Festus Asante. (Lone Dybdal)

Store DM - 1. dag

To mesterskabsrekorder på 1. dagen

02. september 2017 · Jeppe Weinreich

To mesterskabsrekorder og et par særdeles underholdende 1500 meter-finaler var nogle af højdepunkterne på 1. dagen af Store DM i Aalborg.

Kristoffer Hari er fortsat ubesejret på Skovdalen Stadion. I 2013 fandt han sin første DM-titel, og lørdag var Hvidovre-sprinteren tilbage i suveræn stil, da han vandt 100 meteren i stærke 10,40 sek. Med tiden tangerede han Morten Jensens mesterskabsrekord fra 2003 - trods et ikke optimalt løb.

"Jeg snublede lidt ud af blokken, desværre, så det blev ikke den tid, jeg helt havde håbet på. Jeg følte mig klar, troede virkelig på, at jeg kunne tage den danske rekord i dag," lød det fra Kristoffer Hari.

Bag Hari blev der også løbet stærkt. Frederik Schou-Nielsen (Sparta) kom stærkt på de sidste meter og fik klemt sig foran sidste års vinder, Festus Asante (Hvidovre AM), med 0,02 sek. Hans 10,57 sek. er karrierens næsthurtigste, mens Asante med 10,59 sek. satte sæsonbedste.Mathilde U. Kramer (FIF) vandt i 11,99 sek. den titel tilbage, som Martha Traoré (Sparta) overraskende vandt i Aarhus i fjor. Der var tæt kamp om de øvrige medaljer. Astrid Glenner-Frandsen (KIF) tog sølv med 12,13 sek., mens den store overraskelse var lokale Mathilde Prietzel, der med 12,14 sek. "snød" medaljefavoritten Louise Østergård. Prietzel jagtede denne sæson forgæves kravet til VM-U18 på 12,15 sek., men fik nu med bronzen en uventet opmuntring.

Brix vinder første DM-titel med rekordkast
Finalen i kvindernes diskoskast var den bedste i DM-historien, i bredde såvel som i top. Trods rygproblemer stillede Kathrine Bebe (Sparta) op. Med 53.03 meter i første forsøg lå hun længe til at vinde sin femte titel i træk, men i sidste kast fik Lisa Brix skiven ud på 54.03 meter - ny dansk U23-rekord og én forbedring af Bebes mesterskabsrekord fra i fjor med én cm.

Brix (1)

Forrygende 1500 meter
Mændenes 1500 meter var med rette imødeset, og finaleløbet skuffede ikke. Med den spurtstærke favorit Nick R. Jensen (Sparta) med i feltet var flere konkurrenter interesseret i at sætte et højt tempo. Jens Søndergaard Jensen (AGF) trak feltet af sted, senere tog Thijs Nijhuis over, men i den afgørende fase viste Nick sig nærmest umulig at slå. Denne sæsons store overraskelse, Mikael Johnsen (R. Freja), kunne som den eneste give Nick kamp til stregen og vandt en fortjent sølvmedalje, mens Andreas Lindgreen tog bronze. Nicks vindertid lød på 3:46,60 min., og med seks løbere under 3:50 min. var det en finale med flot niveau. Peter G. Ejersbo (OA/OGF) formåede som den eneste af de forreste at sætte PR - med 3:47,83 min.

Nick R

"På forhånd følte jeg mig som favorit på grund af min afslutning, men jeg er sindsygt glad for titlen. Det var et fedt løb. Alle drengene mødte bare op og gav den kamp til stregen - ikke mindst Mkael Johnsen - al respekt til ham," lød det fra en meget glad Nick R. Jensen. Det skal gå meget galt, om han ikke søndag på 800 meteren tager "the double" som den første i rigtig mange år.

Guld til Simone Glad i ny PR
Kvinderne stod ikke tilbage for herrerne. Lokale Line K. Schulz (AAM) lagde fra start et højt tempo i et forsøg på at hægte Simone Glad (Sparta) af. Flere gange undervejs så taktikken ud til at lykkes, men Glad kæmpede ufortrødent, og på den sidste omgang kunne hun rykke forbi og vinde i PR 4:19,96 min. En tid, der placerer hende som nr. 16 gennem tiderne.

DM_Glad

"Jeg havde på forhånd en forhåbning om, at Line ville lægge stærkt ud, så min taktik lykkedes," fortalte Simone Glad efter sit første forsøg på distancen siden 2014. På søndagens 5000 meter kan hun se frem til en ny spændende duel, denne gang mod Anna Emilie Møller.

Ekelund-Arenander er tilbage
Nick Ekelund-Arenander (Sparta) satte i 2013 mesterskabsrekord i Aalborg med 46,23 sek. Fire år efter var hans vindertid med 47,03 sek. knap så hurtig, men den danske rekordholder er på glædelig vis tilbage.

DM_ekelund

"Vejrforholdene var helt optimale i dag, men efter 200 meter bliver det et sololøb, og det kostede måske lidt. Men det er dejligt at være tilbage som dansk mester. Det har taget noget tid at komme tilbage efter baglårsskaden, men i år har været en god mellemsæson, så nu må målet være at løbe under 46 sekunder til næste år, hvor der jo er et "lille" EM i Berlin," lød det fra 28-årige Ekelund, der sidste weekend vandt det svenske mesterskab i 47,01 sek. Søndag møder han for første gang nogensinde Kristoffer Hari, når der skal løbes 200 meter.

I mændenes længdespring sørgede Benjamin Gabrielsen (Sparta) med 7.60 meter for et flot vinderresultat. Morten Jensen (Sparta) lagde ud med fem overtrådte forsøg, men sørgede med 7.10 meter i sidste forsøg for tredobbelt Sparta-triumf - på bekostning af Sæbys unge talent, Kasper Larsen, der sluttede som nr. 4 med tangering af PR 6.99 meter.

BenjaminG

I højdespring var der indløbet afbud fra en småskadet Janick Klausen (1900). I hans fravær tog Jonas Kløjgård (1900) sikkert titlen med 2.10 meter efter tre rigtigt gode forsøg på 2.15 meter.

Hans klubkammerat, kuglestøder Kristoffer Thomsen, blev sidste år "snydt" af Kenneth Mertz. Denne gang tog han sikkert titlen - hans første udendørs - med solide 17.75 meter.

Hesselbjerg (1)Ole Hesselbjerg - nu uden skæg - vandt sikkert titlen på 3000 meter forhindring.


Store DM - Aalborg d. 2.-3. september

Resultatliste

Se flere af Lone Dybdals foto HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund