Loading...

James Wangari krydser målstregen i ny løbsrekord ved CPH Half 2016. (CPH Half)

Copenhagen Half Marathon

Nedtællingen er begyndt...

07. september 2017 · Jeppe Weinreich

Søndag d. 17. september lyder startskuddet til CPH Half, hvor godt 22.000 løbere stiller til start anført af det stærkeste elitefelt på dansk grund nogensinde.

Med tildelingen af IAAF's Gold Label - som det eneste løb i Norden - har Copenhagen Half Marathon noget at leve op til. Med bare ni dage i skrivende stund til race day stiger spændingen. 22.000 deltagere er garant for stemning, og det er ikke kun det super stærke elitefelt, som tilfører løbet internationalt format; i det store felt af motionsløbere kan arrangørerne nemlig notere sig, at 22,5 procent - eller næsten hver fjerde løber - er udenlandsk. Ikke færre end 102 nationer vil være repræsenteret i startfeltet søndag d. 17. september.

I 2016-udgaven var elitefeltet det vel nok stærkeste nogensinde på dansk grund. Rygtet om en hurtig rute har imidlertid spredt sig i løberkredse, og årets felt er således endnu stærkere. Ti løbere - fortrinsvis fra Kenya - kan opvise en personlig rekord på under en time, som er grænsen for absolut verdensklasse. Ikke mindst sidste års vinder, James Mwangi Wangari, afføder ekstra forhåndsinteresse. Den unge kenyaner lagde vanvittigt hårdt ud i fjor og lå længe til en verdensrekord. Bliver det en vindstille søndag denne gang, ja så kan man kun gisne om, hvor stærkt Wangari kan løbe i år. Feltet er dog så stærkt, at det er svært at tale om nogen klar favorit.

Tysk rekordholder til start
I år der også et par stærke ikke-afrikanske navne, som tilfører løbet lidt ekstra. Arne Gabius debuterede i 2014 på maratondistancen i Frankfurt med 2:09,32 og satte året efter samme sted tysk rekord med 2:08,33 timer. I år sigter den 36-årige tysker efter endnu en toptid i Frankfurt i slutningen af oktober - og CPH Half bliver den sidste formtest.

Også kvindernes løb kan blive en stor oplevelse.

"Vi har i år suverænt det stærkeste kvindefelt, vi nogensinde har haft, og de får tilmed mandlige pacere, så der er virkelig mulighed for, at vi kan få en rigtig hurtig tid. Det bliver nok ikke en ny verdensrekord i år, men rammerne og elitefeltet er til, at vi får en ny løbsrekord," siger sportschef i Sparta AM, Henrik Paulsen.

Copenhagen Half Marathon / DM - 17. september
Hjemmeside

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund