Loading...

James Wangari løber i mål ved CPH Half 2016 i løbsrekord 59:07 min. Så stærkt er der endnu ikke blevet løbet i verden denne sæson. (CPH Half)

Copenhagen Half Marathon

Verdensrekordjagt på søndag

15. september 2017 · Pressemeddelelse

Søndag den 17. september klokken 11.15 på Øster Allé indledes jagten på verdensrekorden.

Ruten er flad og hurtig, og den indbyder til at løbe stærkt. Elitefeltet er toptunet, og pacerne er sat til at løbe verdensrekordtempo. Alt er med andre ord sat ind på, at der skal sættes verdensrekord på halvmaratondistancen, når der løbes Copenhagen Half Marathon.

"Vi har virkelig en stor tro på, at det kan lade sig gøre, hvis vejret tillader det. Elitefeltet er super stærkt, og pacerne er sat til at løbe i verdensrekordtempo, hvilket fem løbere umiddelbart er klar på at følge," siger Henrik Paulsen, der er sportschef i Sparta Atletik & Motion.

Planen er, at pacerne skal runde de første 5 km i 13.40 min og 10 km i 27.20-27.30 min, og James Mwangi Wangari, Abraham Cheroben, Geoffery Yegon, Alex Korio Oloitiptip og Leonard Barsoton skulle være klar til at følge med pacerne.

"Vi har fået bekræftet fra deres managers, at de skulle være i topform, og vi har en klar forventning om, at i hvert fald disse fem løbere, lægger ud i verdensrekordtempo. Om de så holder hele vejen hjem, det må tiden vise, men forudsætningerne for en ny verdensrekord ved Copenhagen Half Marathon har aldrig været bedre," siger Henrik Paulsen.

Fakta om de fem løbere på jagt efter verdensrekorden

1 - James Mwangi Wangari (KEN)

Alder: 23 år
PR: 59:07 min. (København 2016)
SB: 60.11 min (Lissabon 19.marts)

Wangari brød for alvor igennem sidste år ved Copenhagen Half Marathon. Han var ikke blandt de største favoritter i 2016, men han vandt i suveræn stil i løbsrekorden 59.07 min. Han lå længe til at sætte ny verdensrekord, og undervejs løb han blandt andet årets hurtigste tid på 10 km landevej i tiden 27.15. Han er tilbage igen i år med det klare formål at vinde løbet og sætte verdensrekord.

2 - Abraham Cheroben (BRN)

Alder: 24 år
PR: 58.48 min (Valencia 2014)
SB: 60.58 min (Yangzhou 23. april)

Cheroben er manden med den hurtigste personlige rekord i hele feltet, og han skulle være i god form. Han var en del af VM finalen på 10.000 meter i august i London, hvor han blev nummer 12, og på samme distance ved OL i Rio blev han nummer 10.

8 - Geoffery Yegon (KEN)

Alder: 29 år
PR: 59.44 (Venlo 2016)
SB: 59.56 (Den Haag 12. marts)

Blandt de umiddelbare favoritter er han den eneste, som i år har løbet under 60 minutter, hvilket han gjorde i Holland tilbage i marts måned. Han var en del af det meget hurtige løb i København sidst år, hvor han blev nummer ni i tiden 60.26.

5 - Alex Korio Oloitiptip (KEN)

Alder: 26 år
PR: 59:28 (København 2015)
SB: 60.42 ( Paris 5. marts)

Han har tidligere vist, at han kan løbe stærkt i København, da han i 2015 blev nummer to. Sidste år var han ligeledes på startstregen i København, hvor han blev nummer 10.I år har han været en del af Breaking2 projektet, da han fungerede som pacer for Eliud Kipchoge i jagten på et maraton under to timer.

30 - Leonard Barsoton (KEN)

Alder: 22 år
PR: Debut
SB: Debut

Han er et totalt ubeskrevet blad på halvmaraton distancen, men han viste tidligere i år, at han har et meget højt internationalt niveau. Det gjorde han, da han blev nummer to ved VM i Cross i Uganda. Et løb som regnes for et af de sværeste at vinde, da verdenseliten på tværs af distancer og bane og gadeløb er samlet ved netop VM i cross.

© Copyright Dansk Atletik Forbund