Loading...

(DECA Text&Bild)

DIF/Team Danmark

To stortalenter modtager olympisk scholarship

12. oktober 2017 · Jeppe Weinreich

Janick Klausen og Anna Emilie Møller kan se frem til en flot økonomisk håndsrækning i deres bestræbelser på at komme med til OL i Tokyo i 2020. Støtten - i form af et legat fra IOC - udgøres af et større rejsestipendiat samt en månedlig check de kommende tre år.

Selvom højdespringer Janick Klausen (Aarhus 1900) har været fraværende ved de seneste store mesterskaber, er han fortsat en atlet, som Team Danmark regner med. Torsdag modtog han sammen med løberen Anna Emilie Møller (Blovstrød Løverne) og otte andre danske stortalenter tilsagn om en kærkommen økonomisk støtte i bestræbelsen på at komme med til OL i Tokyo 2020. De ti talenter kan se frem til at modtage et rejsestipendiat på 5000 $ samt en månedlig check på 500 $ de kommende tre år. Midlerne kommer fra den internationale olympiske komité - IOC.

”Med få undtagelser, så lever rigtig mange danske eliteatleter på en sten med få økonomiske ressourcer. En check på samlet set omkring 146.000 kroner gør derfor en kæmpe forskel og vil være med til at optimere forberedelserne frem mod OL i Tokyo 2020 for alle ti atleter. I DIF er vi derfor rigtig glade for, at vi via IOC har fået mulighed for at hjælpe ti danske atleter tættere på deres mål om OL-kvalifikation,” siger DIFs OL-chef, Morten Rodtwitt, i en pressemeddelelse.

De ti potentielle OL-atleter er udpeget af DIF i samarbejde med Team Danmark på baggrund af opnåede resulter samt fremtidige potentialer i forhold til OL i Tokyo 2020, og interessant nok er atletikken som eneste sport repræsenteret med to navne.

  • Anna Emilie Møller, atletik
  • Janick Klausen, atletik
  • Maja Buskbjerg Jager, bueskydning
  • Amalie Dideriksen, banecykling
  • Stine Nielsen, skydning
  • Cathrine Dufour, dressur
  • Fie Udby, roning
  • Lin Ea Cenholt Christensen, sejlads
  • Viktor Bromer, svømning
  • Andreas Schilling Andersen, triatlon


Morten Rodtwitt lægger vægt på, at der er tale om helt særlige talenter.

”Vi har sammen med Team Danmark valgt ti atleter, som ikke blot har potentiale til at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020, men som også har mulighed for at blande sig i den sjove ende af tabellen med optimale forberedelser. Vi har derfor tildelt de olympiske scholarships til nogle af de atleter, hvor pengene kommer til at gøre en forskel og i første omgang kan være forskellen på OL-kvalifikation vs. ’ikke-OL-kvalifikation’ og sidenhen forskellen på en midterplacering og en topplacering,” siger Morten Rodtwitt.

Mens Anna Emilie Møller allerede OL-debuterede i Rio 2016, så har dansk atletik ikke haft en OL-deltager i højdespring, siden Jesper Tørring i Montreal 1976 sluttede på en 8. plads.

© Copyright Dansk Atletik Forbund