Loading...

Josephine Thestrup (1225) ved et løb tidligere på sæsonen.(Butlersports.com)

USA

Thestrup imponerer i USA

16. oktober 2017 · Jeppe Weinreich

Mens den hjemlige crosssæson først åbner om små to uger, er den i USA i fuld gang. Lørdag var seks danske løbere i aktion for deres universitetshold. Bl.a. tog Josephine Thestrup i Kentucky en flot 5. plads i et felt på 261 deltagere, mens tre danske freshmen i Pennsylvania ligeledes markerede sig flot.

13 danske talenter befinder sig p.t. på et scholarship i USA. Mens seks af dem først kommer i aktion, når indendørssæsonen begynder i starten af det nye år, har crossløberne været i fuld gang siden starten af september. For de bedste kulminerer sæsonen med NCAA Championships i Louisville, Kentucky den 18. november, mens det forinden først gælder kredsmesterskaberne (Conference) sidst i oktober og regionals den 10. november.

Thestrup er Bulldogs' bedste
Spartas Josephine Thestrup er i gang med sin anden sæson for Butler Bulldogs i Indiana, og hun har i alle årets fire starter været holdets bedste. Hun åbnede sæsonen med en suveræn sejr på hjemmebane, og lørdag blev det til en flot 5. plads (ud af 261) i det stærkt besatte "NCAA Pre Nationals Invitationals", som blev afholdt i Louisville (KE), hvor NCAA finalen finder sted. Sæsonens foreløbig største udfordring for Thestrup bliver Big East Conference i Wisconsin om to uger.

Temples tre danskere har markeret sig flot
Temple University, der har hjemme i Philadelphia, Pennsylvania, har i år fået tre danske freshmen på holdet, og de har alle markeret sig flot. Den nordiske juniormester fra Aarhus 1900, Kristian Holm Jensen, debuterede i september med en 3. plads ved et lokalt løb, og selvom han kun er i gang med sin første sæson, har han været blandt Temples allerbedste og slået holdets tyske senior, Steinsberger, ved en enkelt lejlighed. Ved lørdagens Princeton Invitational i New Jersey var Kristian dog kun holdets 4. bedste på en 39. plads; til gengæld overraskede holdets anden 1900-løber, Anton Harrsen, her med en 16. plads ud af de i alt 205 løbere. 22-årige Harrsen - tidligere fra Helsingør IF - var egentlig ikke på tale til et scholarship, men da han i juli i Sverige skar 25 sekunder af sin PR på en 5000 meter, tog Temple University ham alligevel til sig. Med dagens præstationen havde Harrsen stor andel i, at holdet blev nr. 5 ud af 21.

Temple
Anton Harrsen og Kristian Holm Jensen (hhv. nr. 1 og 2 fra venstre på bagerste række). 

Den tredje dansker er Helene Holm Gottlieb, og selvom Holte-løberens favoritdistance er 800 meter, gjorde hun det flot i lørdagens løb over 6 km. Med en 46. plads ud af 176 var hun fjerdehurtigst på holdet, der sluttede som nr. 6 ud af 20. Den 28. oktober gælder det så det vigtige mesterskab i American Athletics Conference, hvor holdet har hjemmebane.

Aarhus-løbere krydser klinger
Jacob Simonsen (AGF) og Jakob Dybdal Abrahamsen (1900) er vokset op få kilometer fra hinanden syd for Aarhus. Førstnævnte befinder sig på sit andet år i New Mexico, mens Dybdal er i gang med sin fjerde og sidste sæson for Eastern Kentucky. Selvom afstanden er stor, er de to tørnet sammen to gange denne sæson. Første gang var d. 29. september i Indiana, hvor Jacob Simonsen sluttede som nr. 92 - 11. pladser og otte sekunder foran Dybdal. Lørdag mødtes de igen ved Nuttycombe Invitational i Wisconsin, og denne gang fik Dybdal revanche som nr. 183 (holdets 5. bedste) - 14 sekunder og 14 pladser foran Simonsen, som ligeledes var sit holds femtemand. I det stærke felt var Eastern Kentucky og New Mexico Lobos hhv. 19 og 26 ud af 35 hold.

Ved Conference (27/10) i "Mountain West" får Simonsen hjemmebane i Albuquerque, mens Dybdal med sit hold skal en tur til Charleston, Ohio, hvor mesterskabet i "Ohio Valley Conference" finder sted dagen efter.

Josephine Brysting figurerer også i San Francisco Dons' roster, men KIF-løberen har grundet en skade endnu ikke fået sin amerikanske debut.

Indendørssæsonen byder i januar efter planen på tre interessante danske collegedebuter ved Benjamin Lobo Vedel, Simon Hansen og Anne Sofie Kirkegaard.


USA College

SENIOR
Jakob Dybdal Abrahamsen (1900) - Eastern Kentucky University

JUNIOR
Sofie Albrechtsen (1900) - "Golden Gopher" - Uni. of Minnesota
Josephine Brysting (KIF) - "San Francisco Dons"

SOPHOMORE
Jacob Simonsen (AGF) - University of New Mexico (Albuquerque)
Kristian Uldbjerg Hansen (Aaborg AM) - University of New Mexico (Albuquerque)
Josephine Thestrup (Sparta) - "Butler Bulldogs" - Butler University (Indianapolis)
Oliver Ryborg Kjeldsen (1900) - Texas State

FRESHMAN
Benjamin Lobo Vedel (Aalborg AM) - "Gators" - University of Florida
Simon Hansen (1900) - University of Maryland
Anne Sofie Kirkegaard (Sparta) - "Longhorns" University of Texas
Kristian Holm Jensen (1900) - Temple University (Philadelphia)
Anton Harrsen (1900) - Temple University (Philadelphia)
Helene H. Gottlieb (Holte) - Temple University (Philadelphia)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund