Loading...

Fra 2. runde af Cross Nationals 2016/17, hvor Hellas Roskilde var vært. (Michael Hyllested)

Cross Nationals

Crossløbere indtager Dream City for en dag

19. oktober 2017 · Jeppe Weinreich

Lørdag d. 28. oktober skydes den hjemlige crosssæson i gang. Det sker i Roskilde, hvor 1. runde af Cross Nationals indtager den plads, hvor festivalgæster hver sommer slænger sig. For de bedste løbere står der landsholdspladser på spil.

Mudrede stigninger, stejle nedløb og store felter. Der er lagt op til en speaktakulær åbning, når 1. runde af Cross Nationals skydes i gang lørdag d. 28 . oktober. Her kommer Dream City - en alternativ by skabt midt i Roskilde Festivalen - nemlig til at stå i crossløbets tegn for en dag.

Hellas Roskilde har flere gange stået for et velafviklet arrangement på Hyrdehøjen. I år har klubben imidlertid valgt at flytte ruten ud til det campingområde, hvor tusinder af festivalgæster hver sommer siden 2012 har slået teltene op.

"Vi har været meget tilfredse med Hyrdehøjen, men følte, at tiden var inde til at prøve noget nyt og mere udfordrende. Området omkring Dream City har jeg haft i tankerne i længere tid, men det er først nu, at det kunne realiseres," lyder det fra Torben Striboldt, løbschef i Hellas Roskilde.

Dream City

De kvindelige og mandlige eliteløbere skal løbe hhv. 6 og 8 km. Det sker på en 1600 meter lang rundstrækning. Hver runde byder på fire bakker.

En rigtig gang cross
"Bakkerne er ikke superhårde, men de kommer lige efter hinanden, og med fire nedløb og nogle skarpe sving er det en krævende rute. Underlaget vil forventeligt være vådt og blødt på selve dagen, så det bliver med sikkerhed en rigtig gang cross," garanterer Striboldt.

Der står landsholdspladser på spil til NM Cross i Middelfart, som den 11. november udgør 2. runde af Cross Nationals, så hele den danske elite forventes til start. Tilmeldingen lukker mandag d. 23/10, og med Vinterturneringen Øst (ungdom) indlagt i samme runde kan der blive tale om store felter.

Abdi Hakin Ulad (Hvidovre AM) og Mads Tærsbøl (Sparta) er to topnavne, som stiller op. De to har allerede meldt deres ankomst til næste lørdags fællestræing på ruten. Her er alle velkomne til at møde op uanset klubtilhørsforhold (læs mere om fortræningen HER).


Cross Nationals - Roskilde lørdag d. 28. oktober 2017

Find al information om løbet HER

Cross Nationals blev introduceret i 2016 som en afløser for den traditionsrige vinterturnering Cross Challenge. I modsætning til tidligere indgår der ingen landevejsløb i programmet - kun cross. I forhold til den første udgave af Cross Nationals er cross-stafetten desuden skåret fra. Som et nyt tiltag vil der være live-streaming fra alle seks runder. Læs mere på Cross Nationals' hjemmeside.

CN-logo

© Copyright Dansk Atletik Forbund