Loading...

Uddannelse

Efterårets trænerkurser er skudt i gang

24. oktober 2017 · Jeppe Weinreich

I efterårsferien var der Børnetrænerkursus i Silkeborg. I den kommende tid er der flere kurser på kalenderen.

Efterår er kursustid. I uge 42 (efterårsferien) dannede Silkeborg Atletikhal ramme om et Børnetrænerkursus med deltagere fra SAK77, Viborg AM og Vidar Atletik (foto foroven). Allerede d. 11. november skal der uddannes flere børnetrænere. Det sker på Frederiksberg, hvor kurset afholdes fra kl. 10-18.

Er din klub interesset i at få uddannet nogle børnetrænere? For at kunne oprette et børnetrænerkursus, skal man finde en værtsklub, som kan stille et lokale til rådighed. Skriv eller ring til Katja Salivaara (katja@dansk-atletik.dk / mobil 2445 7191) for at høre mere.

Ungdomsløbetrænerkursus - sidste tilmeldingsfrist d. 25/10!
Weekenden forinden er der Ungdomsløbetrænerkursus i Korsør (4.-5. november), og her bør man ikke betænke sig i for lang tid. Kurset blev senest afholdt i november 2015 - og det næste forventes først at blive afholdt igen om to års tid. Der er stadig flere pladser på kurset, men fristen for tilmelding er d. 25. oktober.

På kurset vil deltagerne blive undervist i den idrætslige udvikling, der passer til unge løbetrænende atleter omkring de 12 til 15 år. Udover generel fysisk udvikling (herunder koordination og motorik) ligger fokus på kurset i teknik, styrke, træningsplanlægning og trænerrolle. På kurset gennemgås desuden både bane- og crossløb svarende til aldersniveau. Kurset er med overnatning i Comwell Korsør (inkluderet i kursets pris på 1.500 kr.). 

Ungdomstrænerkursus 2

Endnu et kursus - Ungdomstrænerkursus 2 - skulle efter planen afholdes inden jul, men det har endnu ikke været muligt at finde et sted at afholde det.

"Der er dog stadigvæk håb om at kunne starte med i hvert fald nogle af disciplingrupperne i slutningen af november eller starten af december," fortæller forbundets udviklingskonsulent, Katja Salivaara.

I alt er kursets varighed fire dage fordelt over tre weekender (2+1+1 dage). Kurset bygger på ungdomstrænerkursus 1, og man vælger en disciplingruppe, som man går mere i dybden med. Desuden indeholder kurset introduktion til vægttræning.

© Copyright Dansk Atletik Forbund