Loading...

Anna Holm vinder DM Halvmaraton ved CPH Half. (CPH Half)

Frankfurt Marathon

Anna og Sylvia på plads i Frankfurt

27. oktober 2017 · Jeppe Weinreich

Anna Holm og Sylvia Kiberenge er begge med i elitefeltet ved søndagens Frankfurt Marathon. Førstnævnte håber her at indfri EM-kravet.

Det var en overraskelse af de positive, da Anna Holm (Sparta) ved CPH Half i sidste måned vandt DM i personlig rekord 1:12,56 timer. Den stærke tid kom selv bag på hovedpersonen, men at der ikke var tale om noget ”feberløb”, viste hun to uger senere med 33:39 min. på 10 km-distancen i forbindelse med H.C. Andersen Marathon. To personlige rekorder som optakt til søndagens Frankfurt Marathon. Er der en tredje på vej?

”Man har da altid en PR i tankerne før et løb, men personlig rekord er ikke et succeskriterium på søndag. Det handler meget om, hvordan jeg har det på dagen, og om der er en gruppe, som jeg kan følges med. Det ved jeg formentlig i morgen lørdag. Men jeg har stor respekt for maratondistancen – har jo prøvet at gå helt ned,” understreger Anna Holm med henvisning til Hamborg i 2015, hvor hun måtte udgå med bare 4 km igen. Dét løb var hendes andet forsøg på distancen efter den vellykkede debut i netop Frankfurt i 2014. Frankfurt var året efter igen stedet, hvor hun med sin gældende PR 2:34,28 kvalificerede sig til OL.

En tid, som Anna – der fylder 30 i december - også vil have i hovedet på søndag, er det danske krav til EM i Berlin, som er sat til 2:36,30 timer. Med begge forældre til stede ude på ruten i Frankfurts gader har Anna særdeles kompetente folk på sidelinjen, men det hårde arbejde skal hun selvsagt klare alene.

Sylvia i form til supertid
Det samme gælder Sylvia Kiberenge. Den herboende kenyaner - der for nylig er skiftet fra Blovstrød til Sparta - venter fortsat på at få dansk pas, og derfor kan der ikke komme nogen dansk rekord på tale. Hendes ambitiøse mål er ellers en tid nede omkring Dorthe Rasmussens 2:29,34. Med PR 1:10,42 ved CPH Half og en flot sejr ved Lidingöloppet har Kiberenge haft en lovende optakt.

Favorit i kvindernes løb er den olympiske mester på 5000 meter, Vivian Cheruiyot, der i London i april maratondebuterede med en 4. plads i 2:23,50 timer.

Søndagens løb er har også status som tysk mesterskab, og i alt er knap 14.000 deltagere tilmeldt – heraf 211 danskere. Med børneløb og andre distancer forventes i alt over 25.000 at være med.

Mainova Frankfurt Marathon – søndag d. 29. oktober 2017 (start kl. 10)

© Copyright Dansk Atletik Forbund