Loading...

Karsten Munkvad overrakte Kirsten Bergmann prisen på vegne af European Athletics.

Navne

Kirsten Bergmann og Charlotte Beiter modtager fornem hæder

30. oktober 2017 · Jeppe Weinreich

European Athletics udpegede for nylig to danske kvinder til en pris. Ved søndagens årsmøde blev den officielt overrakt de to ildsjæle, som på forhånd ikke var blevet varslet om hæderen.

De tilhører to forskellige generationer, men Kirsten Bergmann og Charlotte Beiter har i hvert fald to ting til fælles: De er kvinder og har viet en stor del af deres liv til atletikken, ungdomsatletik i særdeleshed. Det har nu resulteret i en fornem anerkendelse fra European Athletics i form af en pris, som blev overrakt dem i forbindelse med søndagens årsmøde på Fænø-Sund. Hæderen havde været hemmeligholdt, så det var en stor overraskelse for begge.

Charlotte Beiter Bomme, der er ungdomschef i Sparta AM, har ikke bare fået banket landets stærkeste ungdomsafdeling op. Hun har også været en vigtig person i forbindelse med etableringen af Skole OL. Derfor modtog hun prisen ”European Athletics Women Leadership Award”. En pris, der blev stiftet i 2009 og uddeles hvert andet år. Prisen er en vigtig del af det europæiske forbunds strategi med at promovere kvindelige ledere inden for atletik samt ligestilling generelt. Tidligere har Annette Nørgård og Kirsten Bergmann modtaget prisen.

Beiter

Og netop Kirsten Bergmann kunne nu modtage en anden pris fra European Athletics, nemlig ”Coaching Award”. Prisen kan gives på baggrund af at have trænet en atlet af international klasse, have udviklet træningskoncepter etc. I Kirsten Bergmanns tilfælde var det en pris for ”Lifetime Achievement”.

Tidligere har Lars Nielsen, Heidi Jensen, Christian Trajkovski og Mikkel Larsen modtaget trænerprisen.

© Copyright Dansk Atletik Forbund