Loading...

Legater

Fem sjællandske klubber støttes med 100.000 kr.

02. november 2017 · Jeppe Weinreich

Hjortens Legat er blevet uddelt for første gang, og dermed har fem klubber nu hver fået 20.000 kr. i projektstøtte.

For godt et år siden donerede Hørsholm AM ”Hjorten” 500.000 kr. til DAF. Pengene er blevet delt op i ti portioner, som årligt vil blive uddelt. Den første uddeling skulle have været i fjor, men af forskellige årsager er det først sket nu.

”Vi har blandt ni gode ansøgninger valgt at tildele 20.000 kr. til fem klubber, der søger støtte til projekter med nogle nye og interessante emner. Vi havde i år dobbelt portion af penge, da der ikke blev uddelt sidste år, så selv om de tildelte beløb ikke i hvert tilfælde svarer til hvad der blev søgt, håber vi de kan give en fornuftig start på arbejdet,” lyder det fra Niels-Chr. Bendixen, der er medlem af Hjorten og som sammen med sportschef Piotr Haczek og Birthe Steenberg, formand for Helsingør IF’s atletikafdeling, har udvalgt de fem legatmodtagere.

 

De fem klubber er:

  • Københavns IF
  • Gentofte IF
  • FIF Hillerød 
  • Blovstrød Løverne
  • Copenhagen International School


I legatets fundats er det gjort klart, at støtten er forbeholdt ungdomsarbejdet i Nordsjælland og Sjælland, samt at beløbet gives til "aktive, trænere, klubber eller træningscentre, hvor der vises vilje og evne til at arbejde målrettet og kontinuerligt på at forbedre de aktives resultater og det generelle vidensniveau. Der lægges vægt på at arbejdet foregår i et positivt træningsmiljø, der kan være et eksempel til efterfølgelse for andre.


Om de forskellige projekter:

Hjorten

Københavns IF & Gentofte IF

På baggrund af, at de to klubber havde flere sammenfaldende ting i deres ansøgning, har de på opfordring lavet en fælles projektbeskrivelse. Det handler bl.a. om at skabe et positivt træningsmiljø for de talentfulde 14-17 årige. En aldersgruppe, som står på den svære overgang mellem den legende børneatletik og den seriøse voksentræning.

FIF Hillerød 
Pengene skal gå til et mobilt tidtagningsudstyr til et sprintprojekt for børn i lokalområdet. Klubben vil i samarbejde med skolerne i området teste eleverne og finde de respektive skolers hurtigste løbere. Et projekt, som Hillerød Kommune også har vist interesse for.

Blovstrød Løverne
Klubben vil skabe et åbent og stærkt træningsmiljø sammen med andre nordsjællandske klubber, herunder også orienteringsklubber. Det skal ske gennem 1) Opkvalificering af trænere 2) Udstyr/rekvisitter 3) Træningssamling og -lejre.

Copenhagen International School
Den internationale skole vil arbejde med atletik og cross for skolebørn frem mod Skole Cross i 2019. Målet er – om muligt – at blive et omdrejningspunktet for en skole-aktivitet omkring cross løb i Nordsjælland / Københavns området i løbet af de 14 måneder fra januar 2018 og frem til Cross VM i Aarhus. 

© Copyright Dansk Atletik Forbund