Loading...

(foto: Vejle IF)

DM Kort Trail

Stærkt felt til start ved DM Kort Trail

16. november 2017 · Jeppe Weinreich

25 km i stærkt kuperet terræn i Nørreskoven venter deltagerne ved DM Kort Trail, som Vejle IF søndag er vært for.

De starter og slutter inde på Vejle Stadion, men det er så også næsten det eneste flade stykke, som deltagerne ved søndagens DM Kort Trail kommer til at møde. Distancen for begge køn er 25 km, og den skal tilbagelægges via to runder på hver 12,5 km i Nørreskoven, som er kendt for dens stejle skråninger og mange trapper. Hver runde byder således på ca. 500 højdemeter.

Det er blot tredje gang, at der afvikles DM i Kort Trail. Ingen af de tidligere mestre er med; det er til gengæld Peter Bech (Silkeborg OK), der i april vandt DM Trail på den lange distance. Han kan se frem til modstand fra flere stærke løbere, bl.a. sidste års sølvvinder Christian Nørfelt (Blovstrød), der på den lange distance ligeledes er regerende vicemester. Med i favoritfeltet er også Simon Grimstrup (Silkeborg OK), der ved VM Bjergløb (32 km) var hurtigste mand på det danske hold, mens den tidligere danske mester på 3000 meter forhindring, Stephan Alex Jensen (Hvidovre AM), interessant nok er meldt til.

Ved førnævnte VM Bjergløb gjorde Katrine Villumsen (Sparta) det fremragende med en 16. plads. Den i Schweiz bosatte løber deltager for første gang ved et DM Trail, men må alligevel regnes blandt favoritterne. Sølvvinderen fra i fjor, Anna Movin (Silkeborg OK), bør kunne blande sig i medaljestriden, mens Mette Busch (Blovstrød) – nr. 2 fra DM Lang Trail – er et andet stærkt navn.

Torsdag var 90 løbere tilmeldt DM Kort Trail, mens yderligere 45 er med uden for DM-regi og i stedet nøjes med én omgang ved Vejle Trail Challenge. Tilmeldingen lukker fredag kl. 24.


DM Kort Trail 25 km - Vejle d. 19. november 2017 (kl. 11)


Tidligere vindere DM Kort Trail (afholdt første gang i 2015)

Viborg 2016:  Steffen Falch Larsen (Blovstrød) / Dorte Dahl (Blovstrød)
Tejn 2015:  Jesper Noer (Tejn IF) / Rikke Due Andersen (Team Hechmann)

© Copyright Dansk Atletik Forbund