Loading...

(foto: Erik Laursen)

Trail

Frederik Ernst løber med DM-titlen i Kort Trail

19. november 2017 · Jeppe Weinreich

Den 22-årige AGF-løber satte de rutinerede trailløbere til vægs, da han søndag i Vejle vandt sin første DM-titel som senior. Hos kvinderne vandt forhåndsfavoritten Katrine Villumsen sikkert.

Med udtagelsen til EM Cross (U23) opnåede Frederik Ernst tidligere på ugen løbekarrierens hidtil højeste anerkendelse. Søndag i Vejle fuldendte den 22-årige AGF-løber så en perfekt uge, da han sejrede ved DM i Trail på den korte distance. Ernst lagde sig i front fra start og holdt føringen de 25 km til mål, som han nåede efter 1:38,13 time – lidt over to minutter foran den tidligere VM-sølvvinder i orientering, 40-årige Claus Bloch (Mariager Fjord). Den regerende mester i Lang Trail, Peter Bech (Silkeborg OK), fik efter et roligt udlæg arbejdet sig op til en bronzemedalje.

VillumIkke helt uventet var Katrine Villumsen (foto th) hurtigst hos kvinderne. Med sluttiden 2:00,09 sejrede Sparta-løberen med knap fire minutter foran Mette Busch (Blovstrød), som var over ti minutter foran løbets nr. 3, Anna Movin (Silkeborg OK).

Med kraftig blæst under løbet samt et underlag, der var blevet godt blødt efter regn, var den i forvejen udfordrende rute ekstrem hård for de 87 DM-deltagere, som godt mudret til nåede i mål. Men solen skinnede på dagen, og fra mange sider lød der ros til arrangørerne fra Vejle IF.

Dagens DM var det blot tredje af slagsen, men det absolut stærkeste, vurderer Søren Rasmussen.

”Trail er startet i det små, men der er en stor og glædelig fremgang, og dagens DM var det klart stærkeste til dato. Løbere, som for et par år siden kunne klemme sig ind i top-10, ender altså i dag på 30-40 pladsen,” lyder det fra landstræneren i trail, som får en sværere opgave med at udtage trupperne til VM Trail og VM Bjergløb i hhv. maj og juni næste år.

”Trail er en stor succes. Det samler folk fra flere idrætsgrene, og niveauet bliver fortsat højere. Så det går den rigtige vej, og der bliver seriøs kamp om landsholdspladerne til næste år,” lyder det fra Søren Rasmussen.

DM Kort Trail – Vejle d. 19. november 2017
Mænd
1. Frederik Ernst, AGF 1:38,13 time
2. Claus Bloch, Mariager Fjord 1:40,22
3. Peter Bech, Silkeborg OK 1:41,20
(71 gennemførte)

Kvinder
1. Katrine Villumsen, Sparta 2:00,09 timer
2. Mette Busch Petersen, Blovstrød 2:03,52
3. Anna Movin, Silkeborg OK 2:14,35
(16 gennemførte)
Alle resultater

(foto: Erik Laursen)

© Copyright Dansk Atletik Forbund