Loading...

Kalender – internationalt

Kastetalenter kan se frem til landskamp i juni

20. november 2017 · Jeppe Weinreich

I såvel marts som juni er der for de bedste danske kastere en interessant startmulighed i Portugal.

Placeret i marts måned er European Throwing Cup en tidlig forårsbebuder for de bedste danske kastere. I år afvikles den i weekenden 10.-11 marts i portugisiske Leiria, som også var vært i 2014 og 2015. Niveauet er højt ved stævnet, og følgelig har DAF opstillet nogle kvalifikationskrav, som netop er blevet offentliggjort (klik HER).

Mens European Throwing Cup har været et fast punkt i kalenderen siden 2001, er der i år et helt nyt tilbud for de danske kastetalenter – og det foregår ligeledes i Portugal. Den 2. juni er der arrangeret en kastelandskamp mellem Danmark, Spanien og Portugal. Den afvikles i Lissabon, og der bliver tale om to sideløbende landskampe i U20- og U23-klassen, hvor hvert land stiller med en kaster i hver af de fire kastediscipliner. Det er muligt at stille med flere, men kun én tæller i nationsdysten (se udtagelseskriterierne HER).

Landstræner i kast, Carsten Bomme, har årligt afholdt træningslejre i Portugal, og da idéen om en landskamp opstod fra portugisisk side, lå det derfor lige for at invitere Danmark.

”Det er et spændende tiltag, og ikke mindst en god startmulighed for de danske kastere. Forhåbentlig kan det udvikle sig til en tradition,” lyder det fra Carsten Bomme.

© Copyright Dansk Atletik Forbund