Loading...

Simone Glad ved NM Cross i Middelfart. Igen på lørdag bliver der tale om en krævende crossrute. (Michael Hyllested)

Cross Nationals - optakt

Drøn på ved Cross Nationals 3. runde

25. november 2017 · Jeppe Weinreich

Der bliver drøn på ved lørdagens 3. runde af Cross Nationals, som er henlagt til en ”rigtig” crossbane, nemlig Amager Motocrossbane. Med Simone Glad, Maja Alm og Anna Emilie Møller til start er der specielt hos kvinderne lagt op til et interessant opgør.

Med en håndfuld mandlige profiler til start i Holland på søndag ligner kvindernes duel ved det hjemlige Cross Nationals lørdag på forhånd den mest interessante. Simone Glad (Sparta) og Maja Alm (AGF) havde ved NM en tæt dyst, hvor bare fire sekunder skilte dem på 5. og 6. pladsen. Anna Emilie Møller (Blovstrød) havde ved den lejlighed meldt afbud dagen før, men hun skulle nu være klar til at åbne sin crosssæson. Sølvvinderen fra sidste års EM Cross (U20) er endnu ikke udtaget til mesterskabet og skal derfor vise tilstrækkelig form for at få et af de wildcards, som forventes at blive uddelt mandag i næste uge. Det kan med andre ord blive et brag af en dyst mellem tre store profiler, og med placeringen på Amager Motocrossbane en spektakulær en af slagsen. Hver omgang er på 1100 meter, og den skal tilbagelægges i alt fem gange.

Motocrossbane
Med bebudet regn i dagene op til løbet, må banen forventes at være godt pløret til.

AGF’s herrer fører efter de første to runder holdkonkurrencen med maksimumpoint, og Aarhus-klubben stiller igen i en stærk opstilling med bl.a. Mikkel Dahl-Jessen samt den nybagte mester i Kort Trail, Frederik Ernst, på holdet.

Med i 3. runde er også Jesper Faurschou (Herning LK), der sammen med førnævnte Mikkel Dahl-Jessen, er to af fire herrer, som er udtaget til EM Cross i seniorklassen. I alt er 15 af de 27 løbere, som for nylig blev udtaget til EM Cross, med på Amager Motocrossbane. Hos juniorpigerne står den nybagte nordiske mester Alberte Kjær Pedersen over, til gengæld er de fem andre piger på EM-holdet alle med.

EM-billetter på spil
Ved EM Cross lanceres en mixed relay (4x1500 meter) på programmet. Holdet skal bestå af to mænd og to kvinder, og hvem der skal udgøre det danske hold, bliver afgjort på lørdag. Det sker med et udtagelsesløb over 1½ omgang (ca. 1600 meter), hvor de to første i hver klasse kommer med til Slovakiet. Tre af sæsonens hurtigste 1500-meter-løbere stiller til start: Nick R. Jensen (Sparta) samt de to AGF-løbere Mikael Johnsen og Jens Søndergaard Jensen. Hos kvinderne – der løber samtidig – er der bl.a. debut i Aarhus 1900-trøjen til den tidligere Aalborg-løber, Line K. Schulz.

De spændende dyster kan naturligvis følges live via Atletik TV.


Cross Nationals 3. runde (arr. KIF) – Amager d. 25. nov.
Kl. 12.00 Kvinder U20 – 4,4 km
Kl. 12.35 Mænd U20 – 4,4 km
Kl. 13.10 Kvinder – 5,5 km
Kl. 14.00 Mænd – 5,5 km
Kl. 14.40 Udtagelsesløb til EM Cross i mixed relay – 1,6 km

© Copyright Dansk Atletik Forbund