Loading...

Andreas Lindgreen ved sommerens EM-U20 i Toscana. (DECA Text&Bild)

Navne

Andreas Lindgreen nomineret til Årets Fund

06. december 2017 · Jeppe Weinreich

For syvende gang på ni år er et atletiktalent blandt de ti nominerede til Politikens traditionsrige kåring ”Årets Fund”. I år det 1500-meter-løberen Andreas Lindgreen.

De helt store talenter står nærmest i kø i dansk atletik for tiden. Det blev igen bekræftet tirsdag, da Politiken offentliggjorde de ti navne, som er nomineret til den traditionsrige pris ”Årets Fund”. Her er det nemlig lykkedes 1500-meter-løberen Andreas Holst Lindgreen at komme i betragtning i et stærkt felt med talenter fra ni andre sportsgrene.

Men det er også fortjent, skulle man mene. Den 19-årige Sparta-atlet slettede i Watford i juni Mogens Guldbergs 35 år gamle U20-rekord på 1500 meter – og knap fire uger senere blev han nr. 4 ved EM-U20, bare 0,27 sek. fra en sensationel bronzemedalje. Sæsonen blev sluttet af med at vinde den første seniormedalje, da han ved Store DM i Aalborg kom ind på 3. pladsen.

Andreas – der ved EM Cross på søndag har sin sidste optræden i U20-klassen – bor på Frederiksberg og startede i Frederiksberg IF, inden han i 2013 skiftede til Sparta, hvor han fik Kim Birk som træner. I 2016 rykkede han op i Heidi Whiteheads gruppe, hvor han bl.a. har Ole Hesselbjerg som træningsmakker.

Et stort skulderklap
Nomineringen er et stort skulderklap til Andreas og en stor ære i sig selv, for lad det være sagt med det samme: Det bliver mere end svært at komme til tops i afstemningen, som ingen atletikudøver har vundet siden 1975. Blandt de nominerede er således cykelrytteren Mikkel Bjerg, der vandt VM-U23 i enkeltstart, skeetskytten Emil Petersen, ligeledes juniorverdensmester, samt det purunge tennisfænomen Clara Tauson.

- Årets Fund 2017: De ti nominerede navne

”År efter år må vi bare konstatere, at dansk idræt bliver ved med at fostre så store talenter, at kåringen af Årets Fund er en ren parade af atleter med potentiale til at blive internationale profiler i fremtiden. Det er imponerende og en glæde at konstatere”, udtaler Niels Nygaard, formand i DIF.

Årets Fund 2017 bliver kåret ved en festlig begivenhed i Politikens Hus den 29. december. Bag kåringen står Danmarks Idrætsforbund (DIF), Team Danmark og Politiken. Alle nominerede vil i løbet af december blive portrætteret i Politiken.


Dansk atletiks senest nominerede navne:
2017 Andreas Holst Lindgreen nr. ?
2016 Anna Emilie Møller nr. 3

2015 Benjamin Lobo Vedel nr. 3
2013 Kristoffer Hari nr. 5
2012 Andreas Trajkovski nr. 2
2011 Andreas Bube nr. 6
2009 Janick Klausen nr. 4
(ingen nominerede atletikfolk i perioden 2001-2008)

© Copyright Dansk Atletik Forbund