Loading...

Fra ØST DMU Cross i Blovstrød d. 16. december. (Michael Hyllested)

Nyt fra klubberne

Frivillighed - når én forælder bliver til mange

20. december 2017 · Tanja Ravnholt, Hvidovre AM & DAFs bestyrelse

Hvidovre AM har haft stor succes med at engagere forældre til klubbens aktive børn. Det er sket med oprettelsen af et løbehold for forældre. Træningen foregik som udgangspunkt samtidig med børnenes træningstid, og det fik flere børn til at efterspørge mere løbetræning.

I september 2016 startede vi i Hvidovre Atletik & Motion et løbehold for forældre. Opskriften var enkel: Træningen skulle foregå, mens børnene trænede atletik, og træneren skulle være en forælder, der i forvejen kom og løb, mens barnet trænede. Valget faldt på Jakob, som i forvejen havde trænererfaring, samt nogle års erfaring som aktiv løber.

Til en start samledes de forældre, der i forvejen løb i børnenes træningstid, til en gruppe, som fra da løb sammen. Træningen blev sat i system, og løbeforældrene fik prøvet kræfter med coretræning, koordinationsøvelser og intervalløb. Flere forældre er siden kommet til, og niveauet spænder bredt.

Vinterturneringen i cross afslørede sideløbende en øget interesse for løb hos børnene på ungdomsholdene. Med andre ord var der stadigt flere børn, der efterspurgte mere løbetræning end det den normale atletiktræning byder på. For at imødekomme efterspørgslen spurgte vi de flittige forældreløbere, om de kunne tænke sig at lave løbetræning for de løbeglade børn, som også inkluderede deres egne børn. Bobby og Bjarne var friske på idéen, og de mente, at der var basis for, at træningen kunne være for både børn og deres forældre.

Dannelsen af et forælder-barn løbehold
På denne måde er der opstået et løbehold, hvor der kommer stort set lige mange forældre som børn, og hvor der altid er forældre, som kan give en hjælpende hånd til de to tovholdere. Dermed har både børnene og forældreløberne fået en ekstra træningsmulighed, samt en lejlighed for at dyrke deres fritidsinteresse sammen. I øvrigt er det børnene, der står for den del af opvarmningen, som inkluderer koordinations- og svingøvelser, for her er det nemlig børnene der kan lære de voksne noget.

Dannelsen af en løberkultur
Som et resultat af børne-forældre-træningen har vi set en nærmest eksplosiv tilgang i deltagelsen i cross-løb blandt især de 11-13-årige. Hvidovre Altetik & Motion er gået fra at stille med ganske få, til nu at være op mod 20 løbere. Senest ved Øst DM Cross i Blovstrød den 16. december sikrede klubben sig 7 medaljer; 4 individuelle og 3 for hold. Vi kan takke vores engagerede forældre for denne succes!

© Copyright Dansk Atletik Forbund