Loading...

Ungdomsuddannelse & elitesport 2018-2019

Har du søgt om sportslig godkendelse? Deadline er d. 11. januar

07. november 2017 · Jeppe Weinreich

Med en såkaldt sportslig godkendelse kan man som elev på en ungdomsuddannelse opnå en række fordele, der tilgodeser den krævende kombination af skolegang og træning. For at komme ind under Team Danmark-ordningen skal DAF først godkende, at man har det tilstrækkelige sportslige niveau.

Det kræver en fleksibel uddannelsesinstitution, hvis man ved siden af lektierne har høje sportslige ambitioner. Det er baggrunden for, at Team Danmark i flere år nu har haft et samarbejde med række elitekommuner i landet. Her bliver uddannelsesforløbet tilrettelagt således, at der er plads til begge dele. Nogle vælger eksempelsvis at forlænge gymnasiet til fire år, men med godkendelsen kan man også:

- gøre skolen opmærksom på ens status som atlet
- skabe forståelse for ens situation og få fleksibilitet i hverdagen og i forbindelse med eksamen
- få adgang til supplerende undervisning

For at komme ind under ordningen skal man have et vist sportsligt niveau, som Dansk Atletik Forbund skal godkende. Ansøgningsfristen er den 11. januar 2018, så det er ikke for tidligt at gå i gang.

Informationsmøder
Med henblik på den kommende skolestart i 2018/19 afholder Team Danmark seks informationsmøder i november og december. Læs mere i folderen HER

Sportslig godkendelse
De specifikke sportslige krav i forhold til godkendelse kan findes HER.

Vigtigt: Ansøgning om en sportslig godkendelse skal ske på Team Danmarks hjemmeside under “Eksperter” og “Karriere og Uddannelse”. (klik HER)

Ud over de specifikke sportslige krav, så er det påkrævet, at man er tilknyttet den decentrale talentudvikling i et af de tre DAF ATK-talentcentre (Aalborg, Aarhus og Sjælland). Læs mere HER.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund