Loading...

Fra den seneste stafet i Fredericia marts 2017. (M. Hyllested)

Cross Nationals

AGF’s herrer kan sikre sig titlen lørdag

05. januar 2018 · Jeppe Weinreich

Lørdag afvikles 4. runde af Cross Challenge i Risskov nord for Aarhus. Der er stafet på programmet, og AGF’s tre-mands-hold har her gode chancer for at sikre sig den samlede sejr før tid.

54 hold - plus det løse – vil lørdag stå klar på startstregen i Risskov, hvor 4. runde af Cross Challenge skydes i gang kl. 12.30. Forude venter en kuperet rundstrækning på godt en kilometer, som hvert tre-mands-hold skal gennemløbe i alt 18 gange.

Nattefrosten melder sig forventeligt først efter lørdagens løb, så deltagerne kan forvente et ganske blødt underlag. Med flere bakker undervejs er der tale om en krævende rute – dog ikke med samme sværhedsgrad, som det har været tilfældet i de første tre runder.

Ved de tidligere sæsoners stafetrunder har holdene kunnet fordele turene med fire til otte stk. pr. løber. I år er reglen dog ændret, så hver løber skal løbe seks ture. Den samlede tid for de seks ture tæller desuden med i den individuelle turnering.

AGF kan sikre sig titlen før tid
AGF’s herrer har vundet de første tre runder, og med et førstehold bestående af Mikkel Dahl-Jessen, Mikael Johnsen og Jacob Simonsen er de favoritter til at vinde for fjerde gang og dermed sikre sig den samlede sejr, selvom der fortsat resterer to runder (Aalborg 27. januar & Fredericia 3. marts).

Flere profiler befinder sig på træningslejre i udlandet, men Jesper Faurschou (Herning LK) er – naturligvis – med på lørdag. Det gælder også en sjælden gæst som Jakob Dybdal Abrahamsen (1900), der ligesom førnævnte Jacob Simonsen er på juleferie i Danmark, inden de senere på måneden vender tilbage til deres universiteter i USA. Thijs Nijhuis figurerer som individuel deltager, men det forlyder, at Viborg-løberen alligevel ikke stiller op.

Maja Alm
Mens der i mændenes seniorklasse er 26 hold tilmeldt, er tallet for kvinderne blot 10. Tre af disse hold er fra lokale AGF, der har Maja Alm med som kæmpe favorit i den individuelle konkurrence.

I kvindernes juniorklasse kan Sparta – med bl.a. Anna Mark Helwigh og Sophie Søefeldt på holdet – sikre sig den samlede sejr, om de vinder for fjerde gang i træk.

Atletik TV vil være til stede i Mollerup Skov for at sende ”live” (følg det via dette link).

Cross Nationals 4. runde – Risskov d. 6. jan. 2018
Stafet – 18 x 1 km (i Mollerup Skov)
Arrangør: Aarhus Fremad & DAF
Start: kl. 12.30 - alle klasser (motionsstafet 12x1 km kl. 11.00)
Startliste
Mere information

(omklædning kan ske ved Vejlby-Risskov Hallen godt 1,5 km væk)

Tilmeldte hold:
Mænd: 26 hold
Kvinder: 10 hold
Mænd U20: 8 hold
Kvinder U20: 4 hold
Kvinder Masters: 2 hold
Mænd Masters: 4 hold
(derudover enkelte individuelle løbere)

© Copyright Dansk Atletik Forbund