Loading...

(arkivfoto DECA Text&Bild)

USA

Benjamin Vedel brager igennem i USA-debut: Sejr og dansk rekord

07. januar 2018 · Jeppe Weinreich

Med 32,80 sek. på 300 meter præsterede Benjamin Lobo Vedel lørdag aften i South Carolina en tid i verdensklasse.

Meldingen om, at dansk atletiks 400-meter-håb Benjamin Lobo Vedel er i sit livs form, viste sig at holde stik. Sent lørdag aften dansk tid debuterede den 20-årige aalborgenser for Florida Gators med en fornem sejr på 300 meteren i verdensklassetiden 32,80 sek. Det er uofficiel dansk rekord, men såmænd også klart hurtigere end den tilsvarende rekord udendørs.

Vedel var ved stævnet i Clemson, South Carolina seedet som nr. 5 og derfor lige akkurat ikke med i A-heatet. Alligevel var hans tid i det næstbedste heat rigeligt god til at sikre ham den samlede sejr med en margin på et lille halvt sekund. Det var samtidig en tangering af stævnerekorden ved ”Orange & Purple Classic.” og den 4. hurtigste tid af en college-løber nogensinde.

”Jeg har aldrig været så nervøs før et løb som i dag. Da jeg løb i EM-finalen sidste vinter, havde jeg indfriet alle forventninger. I dag følte jeg, at jeg havde noget at skulle bevise. Mit mål på forhånd var at nå ned omkring den danske rekord udendørs (33,07s, red.), så at løbe 32,80 sek. er selvfølgelig stærkt tilfredsstillende,” lyder det fra Benjamin Lobo Vedel.

Twit

Nr. 1 i verden
Indendørssæsonen er kun lige begyndt, så derfor skal det tages med et gran salt, at han med dagens tid rykker op som nr. 1 i verden denne sæson på den uofficielle 300-meter distance. Gennem tiden er Vedel nu blandt de ti hurtigste europæere. Tjekken Pavel Maslak har den hurtigste notering med 32,15 sek., mens den nordiske rekord – sat i 2006 af svenske Johan Wissman - lyder på 32,61 sek.

Chancen for en officiel dansk rekord i en nær fremtid virker stor. Om to uger vender Vedel nemlig tilbage til samme hal, hvor der er 400 meter på programmet.

”Det glæder jeg mig til. Jeg vil da gerne slå den danske rekord, men sæsonen er kun lige begyndt. Vi træner hårdt og skal først toppe om et par måneder.” 


Orange & Purple Classic – Clemson, South Carolina 6. januar

300 meter
1. Benjamin Lobo Vedel DK/Florida Gators 32,80 sek. – (uofficiel) dansk rekord
2. Kunle Fasasi Nigeria/Florida Gators 33,22 sek.
3. Grant Holloway USA/Florida Gators 33,35 sek.
Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund