Loading...

Med Hammershus som spektakulær kulisse er der igen DM Trail på Bornholm.

Trail

84 trailløbere til start ved DM på Bornholm

25. januar 2018 · Jeppe Weinreich

Bornholmer-klubben Tejn IF er for fjerde gang vært for et DM Trail. Det sker lørdag, hvor der dystes på den korte distance.

Tejn IF havde i januar 2015 æren af at arrangere historiens første officielle DM i Trail (kort distance) nogensinde. Efter en tur til Viborg og Vejle er DM Kort Trail (21,1 km) i år tilbage på klippeøen, hvor startskuddet lyder førstkommende lørdag. Det sker i forbindelse med eventen Salomon Hammer Trail Winter Edition.

DM-feltet er på 84 deltagere, og det er det næststørste af de i alt syv gange, mesterskabet (kort & lang) har været afviklet. Det er et stærkt felt uden nogen klar favorit. Sidste år sølvvinder og regerende mester på den lange distance, Peter Bech (Silkeborg OK), er med, men han kan få det svært mod Odense-løberen Nikolaj Dam, vurderer landstræner Søren Rasmussen.

”Nikolaj har tidligere vundet halvmaraton til Hammertrail og er absolut blandt favoritterne. En anden er Christian Nørfelt (Blovstrød Løverne, red.). Han har vundet adskillige DM-medaljer i både kort og lang trail og været fast mand på trail & bjergløbslandsholdet de seneste tre år. Altid lige på spring til at tage de sidste skridt til tops.”

Forsvarende mestre står over
Mesterskabet i 2017 blev afviklet så sent som i november, og her vandt Frederik Ernst (AGF), som dog ikke forsvarer sin titel på lørdag. Til gengæld er de to stærke landsholdsløbere fra Silkeborg OK, Simon Grimstrup og David Stoltenberg med. Søren Rasmussen fremhæver også trail-debutanten Kasper Laumann Hartlev (HMRC) som en farlig outsider.

Hos kvinderne er den forsvarende mester Katrin Villumsen (Sparta) heller ikke med. Det er til gengæld mesteren på den lange distance, Kristina Schou Madsen (Kolding Motion). Andre, der kan blande sig i medaljekampen, er Karen Louise Joubert (Tejn IF), Anna Movin (Silkeborg OK) og Tine Broksø (Blovstrød Løverne), mens landstræneren betegner triatleten Stine Katrine Bækgaard Olsen (HMCR) som én, der måske kan overraske.

DM Kort Trail – Tejn, Bornholm d. 27. januar 2018
Hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund