Loading...

Maja Alm sejrer ved DM Kort Cross i Odense 2014. (Michael Hyllested)

DM Kort Cross

Maja Alm styrer mod sin tredje cross-titel

26. januar 2018 · Jeppe Weinreich

Mens der er mange om buddet i mændenes startfelt, er det svært at se nogen kunne true Maja Alm som favorit ved lørdagens DM Kort Cross i Aalborg.

Selvom Maja Alm (AGF) i sommer først for alvor brød igennem på atletikbanen, har orienteringsløberen tidligere drillet de bedste, når det gjaldt cross. Helt tilbage i 2011 vandt hun DM Kort Cross i Holbæk, og tre år senere overraskede hun igen, da hun på en bidende kold dag i Odense besejrede lokalfavoritten Simone Glad. Siden er hun kun blevet bedre, og med fraværet af førnævnte Simone Glad, den forsvarende mester Anna Emilie Møller samt Anna Holm (der søndag blev nr. 5 ved et belgisk crossløb), synes vejen banet for en sikker sejr.

Hos mændene tegner det til gengæld meget åbent, efter at de to seneste års mester, Peter Glans (Odense), har måttet melde afbud grundet problemer med akillessenen.

”Min behandler mener, at det bare er musklen og ikke selve senen, som det er galt med. Så jeg håber at kunne løbe i Portugal næste weekend,” lyder det fra Glans med henvisning til Europa Cup’en for klubhold, hvor Odense Atletik er dansk atletiks repræsentanter hos mændene.

Tærsbøl går efter titlen
Abdi Hakin Ulad har et par gange - forgæves - forsøgt at vinde titlen i kort cross, og det bliver heller ikke i år, hvor han har fravalgt mesterskabet, at det lykkes. Tilbage er en række formstærke løbere, som alle synes at kunne blande sig i topstriden. Mesteren fra 2015, den tidligere Korsør- og Sparta-løber Mads Tærsbøl, der nu stiller op for Hechmann Mikkeller Racing Club, kunne være én af dem.

Tærsbøl
Mads Tærsbøl havde det svært - som mange andre - på den krævende rute ved  NM Cross i november. (M. Hyllested)

"Jeg går efter at vinde på lørdag. Det er målet, men jeg er ked af Glans' afbud. Havde ellers glædet mig til en fed dyst med ham," lyder det fra Tærsbøl, som dog næppe kommer til at savne modstand. En relativt flad 4-km er nemlig stedet, hvor mellemdistanceløbere som sidste års bronzevinder Mikkel Dahl Jessen (AGF) og Andreas Lindgreen (Sparta) måske kan gøre sig gældende. Jesper Faurschou (Herning LK) er naturligvis med i Aalborg, det samme er vinderen af Cross Nationals 3. runde, triatleten Anders Lund Hansen (Multiatleterne). Flere andre navne kunne dog meget vel være med, når førerfeltet runder den første af de to omgange i Sohngårdsholmsparken.

Følg dysterne på Atletik TV
Atletik TV - der har fået ny hjemmeside - sender live fra ca. 12.15.

DM Kort Cross - Aalborg d. 27. januarCross Nationals 5. runde
(første start piger 14-15 år er kl. 12.35 - al information HER)
15.00 Kvinder
15.20 Mænd
Startliste

Rutekort

De seneste vindere af DM Kort Cross
Herlufsholm 2017 Peter Glans (OA/OGF) / Anna Emilie Møller (Blovstrød)
Aarhus 2016 Peter Glans (OA/OGF) / Simone Glad (AGF)
Kalundborg 2015 Mads Tærsbøl (Sparta) / Sara Sig Møller (Sparta)
Odense 2014 Thijs Nijhuis (Viborg AM) / Maja Alm (AGF)
Herning 2013 Morten Munkholm (1900) / Simone Glad (OA/OGF)
Aarhus 2012 Jakob Hannibal (Sparta) / Simone Glad (OA/OGF)
Holbæk 2011 Morten Munkholm (1900) / Maja Alm (AGF)

© Copyright Dansk Atletik Forbund