Loading...

Randall Tyson Track Center i Fayetteville, Arkansas, hvor Benjamin Lobo Vedel løber lørdag aften.

Optakt weekend

Stor lørdag i vente

26. januar 2018 · Jeppe Weinreich

Mens cross- og trailløberne lørdag dyster om DM-medaljer, åbner adskillige andre profiler indendørssæsonen. Vanen tro er der stort dansk opbud ved Pallasspelen i Malmö, men mest imødeset er Benjamin Lobo Vedels første start på favoritdistancen lørdag aften i Arkansas.

Med 614 starter (heraf 16 færøske) fylder dansk atletik godt op i Atleticum i Malmö førstkommende weekend. Pallasspelen plejer for mange at udgøre den indendørs sæsonåbning, og det gælder også i år:

Mathilde U. Kramer (FIF) havde en forrygende sæson i 2017, og skal nu forsøge at følge op på den med start på 60 og 200 meter. På sidstnævnte distance finder man også Mette Graversgaard (1900), der  ligeledes løber 60 meter hæk. En disciplin, hvor hun i fjor var uhyre tæt på den mere end 30 år gamle danske rekord. Det var Mathilde Heltbech (HIF) såmænd også, og hun stiller ligeledes til start.

Flere hurtige mænd er på plads. Festus Asante (HVAM) startede yderst lovende sidste weekend i  Växjö, og han får selskab af bl.a. Frederik Schou-Nielsen (Sparta), der åbner sæsonen, og Kojo Musah (1900), som allerede var i konkurrence i december.

Stangspringer Rasmus W. Jørgensen (Sparta), der åbnede sæsonen med 5.38 meter i Potsdam sidste uge, finder man ligeledes på startlisten, der også tæller kuglestøder Trine Mulbjerg (Sparta), som tidligere har sat dansk rekord netop ved Pallasspelen. I længdespring finder man en anden Sparta-profil på startlisten, nemlig længdespringer Benjamin Gabrielsen.

Sandra Böll (Sparta) varmer op til næste weekends DM Mangekamp med start i hele fire øvelser i løbet af weekenden, og så er der naturligvis et væld af talenter i ungdomsklasserne.

Pallasspelen - Malmö d. 27.-28. januar
Hjemmeside

USA
Lørdag kl. 20.02 dansk tid lyder startskuddet til en meget imødeset 400 meter, nemlig Benjamin Lobo Vedels amerikanske debut på favoritdistancen. Med friske rekorder på 200 og 300 meter samt en overbevisende tur på Florida Gators stafethold har hovedpersonen ikke gjort sit til at dæmpe forventningerne. Vedel løber på den næstyderste bane (5) i det første af to heat ved Razorbacks Invitational i Arkansas. (Live-streaming er evt.tilgængelig - læs mere HER).

Razorbacks Invitational - Fayetteville, Arkansas 27. januar
Startliste/resultater 


Fart i benene mangler Benjamin Lobo Vedel ikke. Dansk rekord på 200 meter.


Flere af de efterhånden mange danskere på college kommer også til start denne weekend. Vi følger op på resultaterne her på siden i løbet af weekenden.

Slovakiet
Ved søndagens stævne I Bratislava er tre af dansk atletiks største løbetalenter på plads: Spartanerne Anna Mark Helwigh og William Devantier på hhv. 1500 og 800 meter, mens Mia Helene Mørck (Bagsværd AC) er med i kvindernes 800 meter.

© Copyright Dansk Atletik Forbund