Loading...

Kvindernes 60 meter med en Mathilde U. Kramer i topform er et af de forventede højdepunkter. Den sønderjyske FIF-sprinter er denne vinter Nordens næst hurtigste. (DECA Text&Bild)

Nordenkampen

Følg Nordenkampen på Atletik TV

09. februar 2018 · Jeppe Weinreich

Godt nyt til danske atletikfans: Søndagens nordiske slag i Uppsala vil kunne følges live på webkanalen Atletik TV, der streamer fra hele matchen kl. 13-17.

Atletik TV indgik i denne uge en aftale med SVT om at sende fra hele Nordenkampen. Det betyder, at danske atletikfans vil kunne følge alle konkurrencer på søndag med dansk kommentator. Sveriges Television, der producerer hele udsendelsen, leverer tv-billeder (et såkaldt internationalt signal) til DAFs web-tv. I forvejen streames Nordenkampen på SVT.se, men dette signal vil være ”geo-blocked”, hvilket vil sige, at sidder man med sin pc i Danmark, ja så er der ingen adgang til sendingen – med mindre man altså følger det på Atletiktv.dk.

DR har de seneste tre år streamet fra Nordenkampen på DR.dk, men grundet Vinter-OL er ressourcerne der ikke i år.

Sendingen går i gang kl. 13 og varer til og med sidste disciplin, som påbegyndes lidt før kl. 17.00.

AtletikTV

Atletik TV på plads i Skive
Transmissionen markerer begyndelsen på en travl tid for Atletik TV. De følgende to weekender gælder det nemlig DM-inde og DMU-inde i Spar Nord Arena i Skive. Og her er det selvsagt Atletik TV, som producerer billederne. Det er i øvrigt første gang, at DM-inde (senior) – som har været afholdt i Skive hvert år siden 2008 - vil kunne følges live over nettet.

Kojo Musah kaldt ind som erstatning
Det er to dansk-islandske hold, som kan forvente særdeles hård modstand på søndag. Idet flere store profiler, bl.a. Sara Slott Petersen og Andreas Martinsen, har fravalgt indendørssæsonen i år, og et par af de bedste sprintere samtidig er i USA, er holdet noget svækket i forhold til optimal opstilling. Til gengæld kan landsholdschef Piotr Haczek glæde sig over, at der foreløbig ikke er ændret meget på det hold, som blev udtaget mandag. Eneste ændring er, at Kojo Musah (1900) afløser Frederik Schou-Nielsen (Sparta) på 60 meter. Bare én hundrededel af et sekund skiller de to sprintere på årets rangliste.

© Copyright Dansk Atletik Forbund