Loading...

(DECA Text&Bild)

Optakt weekend

Vedel & Hari til start i USA

08. februar 2018 · Jeppe Weinreich

Den danske rekordholder på 60 meter, Kristoffer Hari, løber fredag aften i Arkansas sin første 60 meter for sit nye universitetshold, mens Benjamin Lobo Vedel lørdag er klar til en 200 meter.

Selvom størstedelen af den hjemlige elite er til landskamp i Uppsala, byder weekenden også på andet. Egentlig var det planen, at Benjamin Lobo Vedel (Aalboorg AM) fredag nat skulle løbe 400 meter ved Tiger Paw Invitational i Clemson, North Carolina, men det er ændret til 200 meter lørdag (kl. 19.20 dansk tid).

”Det var en beslutning i sidste øjeblik. Jeg har jo kvalificeret mig til NCAA på 400 meter, så det er egentlig blot for at få lidt mere fart i benene inden SEC (Southeast Conference Ch. 24-25. feb., red.),” fortæller Vedel, der et par timer efter 200 meteren skal løbe en tur på Florida Gators superstærke 4x400 meter hold.

Kristoffer Hari møder Wallace Spearmon
Den danske mester Kristoffer Hari (Hvidovre AM) fik med 21,64 sek. på 200 meteren for nylig en flot debut for Arkansas Razorbacks. Fredag aften dansk tid er han klar ved Tyson Invitational, som finder sted på hans nye hjemmebane i Fayetteville, Arkansas. Det sker på 60 meter, hvor han i det indledende heat møder ingen ringere end Wallace Spearmon, tredobbelt VM-medaljevinder på 200 meter. Ved samme stævne er Andreas Trajkovski (Sparta) med i en ligeledes stærkt besat længdespringskonkurrence.

60 heat Hari

Sandra Böll klar til ny femkamp
Efter i søndags at have forpasset den danske rekord i femkamp med bare 13 point, gør Sandra Böll (Sparta) en ny start. Det sker ved de svenske mesterskaber i mangekamp, som afvikles i Norrköping. Her kan hun se frem til meget stærk modstand i skikkelse af 19-årige Bianca Salming, der ved EM-inde i fjor blev nr. 10 med en score over 200 point bedre end den danske rekord. Den danske mester hos mændene, Christian L. Nielsen (1900), stod også til at skulle starte, men efter den vellykkede syvkamp i Randers – og ikke mindst en afsluttende 1000 meter, som trak søm ud - har træner Jens B. Christensen givet ham fri frem til DM-inde, hvor han bl.a. løber 60 meter hæk.

Uldbjerg i topform
Vedel og Hari er ikke de eneste, som skal i aktion i USA. Kristian Uldbjerg Hansen (Aalborg AM) viste sidste weekend, at han meget vel er i sit livs form, da han på hjemmebanen i New Mexico satte personlig rekord indendørs på 800 meter med 1:50,96 min. Tiden sættes i relief af, at Albuquerque ligger i 1600 meters højde, hvilket kun sprintere som bekendt har fordel af. Lørdag aften løber den 21-årige aalborgenser samme distance samme sted ved Don Kirby Invitational – og altså igen i tynd luft.  

Sort uheld for Simon
Mens flere andre danske college-atleter kommer i aktion, så er der desværre lange udsigter til at se Simon Hansen (1900) folde sit talent ud for University of Maryland. Den 19-årige herningenser, som starter for Aarhus 1900, var under træningen i november slemt uheldig, da han brækkede foden.

”Det var bare et kæmpe uheld. Utrolig ærgerligt. Det gik ellers rigtig godt indtil det skete,” fortæller Simon, der ifølge lægerne først kan begynde at genoptræne om et par måneder.

Ved Atleticumspelen i Malmö er der også flere danske atleter med, mens Hvidovre AM lørdag afholder sæsonens tredje og sidste stævne.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund