Loading...

Andreas Bube og Mathilde Kramer på pressemødet lørdag. (DECA Text&Bild)

Nordenkampen

Bube klar til sæsondebuten

10. februar 2018 · Jeppe Weinreich

Landsholdstruppen ankom lørdag formiddag til Uppsala. Et sent afbud indløb fra en sygdomsramt Janick Klausen, men ellers er truppen fuldtallig og klar til en spændende dyst.

På et landshold, der må se bort fra flere rutinerede profiler, er Andreas Bube et fast holdepunkt. Den rutinerede 800-meter-løber vandt i fjor Nordenkampen sikkert foran svenskeren Andreas Kramer. Søndag mødes de to igen, og denne gang ligger favoritværdigheden hos Kramer, der for nylig viste topform og er opsat på at knække VM-kravet på 1:46,50 min. Hvor god form Bube er i, vil vise sig søndag i et løb som med stor sandsynlighed ikke bliver taktisk.

"Kramer er helt klart favorit i morgen. Der vil samtidig være pace, så jeg tror ikke, at der bliver så meget at rafle om i år. Sidste år var det meget taktisk," fortæller Bube, der torsdag løber ved IAAF-stævnet i Torun (POL) - bare to dage inden DM-inde.

Afbud fra Klausen
Piotr Haczek modtog et sent afbud fra højdespringer Janick Klausen, der desværre blev syg fredag aften. Christian Laugesen – der i forvejen løber 60 meter hæk – erstatter ham. I forhold til den første udtagelse har Trine Mulbjerg meldt fra grundet en gammel albueskade. Det betyder, at 18-årige Thea Jensen i stedet får sin landsholdsdebut.

På forhånd må det betegnes som en stor overraskelse, om de to dansk-islandske hold ikke ender efter de andre nordiske nationer. Landsholdschef Piotr Haczek ser dog muligheder i holdet.

”Papir og statistik er én ting, vi må vente og se til i morgen. Atleterne skal gå ud og præstere, så må vi se, hvor langt det rækker. Personlige rekorder – måske en dansk rekord vil være det vigtigste,” lyder det fra Haczek, der fremhæver flere øvelser, hvor mange point kan flyttes i forhold til seedningen. Det gælder ikke mindst kvindernes 60 meter med Mathilde U. Kramer, hvor hele feltet ligger inden for 13/100 sekund.

Netop Kramer og Andreas Bube deltog ved lørdagens pressemøde, og her blev Kramer spurgt om udsigten til to starter (60 & 200 meter) i det korte program.

”Det har jeg det helt o.k. med. Jeg har dog mest fokus på 60 meteren, så det passer mig godt, at det er det første løb.”

Konkurrencerne indledes med kvindernes stangspring kl. 12.00. Fra kl. 13 går Atletik TV på og sender helt frem til sidste disciplin kl. 16.30.

Nordenkampen – Uppsala d. 11. februar
Startlister, tidsskema og anden info

© Copyright Dansk Atletik Forbund