Loading...

(foto: DECA Text&Bild)

Nordenkampen

De danske kvinder gav Norge kamp til stregen

12. februar 2018 · Jeppe Weinreich

Selvom de to dansk-islandske landshold måtte se sig slået af de andre nordiske lande ved Nordenkampen, leverede de en god match med usædvanligt mange personlige rekorder. Specielt kvindeholdet lyste op var i sidste ende ikke så langt fra Norge.

Udover en dansk rekord i kvindernes trespring var der meget at glæde sig over ved landskampen søndag:

Mathilde U. Kramer viste på 60 meter, at hun kan præstere, når det gælder. Med 7,44 sek. kom hun én hundrededel af et sekund tættere på den 30 år gamle dansk rekord, som nu kun er 0,04s væk. Med en 2. plads levede FIF-sprinteren op til sin seedning. Inden næste weekends DM løber hun ved torsdagens IAAF-stævne i Torun (POL).

NK Kramer
Mathilde U. Kramer er p.t. hurtigere end de bedste svenskere og finner, men Norges 152 cm høje Helene Rønningen overgår de andre. (DECA Text&Bild)

Alberte Kjær Pedersen
slog også til i sit første vigtige løb på bane. Den 19-årige OL-kandidat i triatlon løb med overskud hele vejen, og fik til sidst arbejdet sig op på en 3. plads. Med sluttiden 9:23,34 min. var hun mindre end fire sekunder fra helt uventet at sætte ny dansk rekord.

Efter et par jævne resultater på det seneste viste Mette Graversgaard igen sit format med en 5. plads på 60 meter hæk i sæsonbedste 8,46 sek. på 60 meter hæk – igen tæt på en dansk rekord (8,42s). Med Mathilde Heltbech i mål lige efter – også i sæsonbedste (8,54s) – er der lagt op til en spændende duel ved DM, hvor de to får selskab af førnævnte Mathilde Kramer.

1 (1)
Mette Graversgaard kan se frem til stærk modstand ved DM-inde. (DECA Text&Bild)

Kramer løb efter den flotte 60 meter igen et godt løb på 200 meter. Med tiden 24,22 sek. satte hun en ny PR, men desværre blev hun efterfølgende diskvalificeret for at have trådt ind på banen indenfor. I det efterfølgende heat lyste Ida Kartoft til gengæld op med PR 24,32 sek. En tid, der bringer Sparta-sprinteren op som nr. 3 på alle tiders rangliste.

Hare spolerer Bubes angreb
Det blev ikke til nogen dansk disciplinsejr. På forhånd lå de største forventninger hos Andreas Bube på 800 meter. Bube lå placeret på en 3. plads med 150 meter igen, men da han ville sætte et angreb ind, blev han nærmest tacklet af ”haren”, da denne efter endt arbejde trak ud lige foran Bube. Det ødelagde hans rytme og chancen for en disciplinsejr, og det blev ved 3. pladsen – lidt over et sekund fra vinderen Andreas Almgren.

Bube (4)

Tre unge Sparta-løbere lyser op
Tre Sparta-talenter gjorde det flot på de længere distancer. Alle blev nr. 5 og satte årgangsrekorder. William Devantier i 1500 meter-løbet med 3:52,95 min. En tid, som han udendørs kun har overgået en enkelt gang. Den jævnaldrende Anna Mark Helwigh på samme distance med 4:25,25 min. Og endelig løb Andreas Lindgreen på 3000 meteren i flotte 8;10,55 min. – klart hurtigere end hans bedste tid udendørs.

Også i programmets eneste kastedisciplin – kuglestød – var der lyspunkter. Kristoffer Thomsen stødte for første gang over 18 meter indendørs (18.02m) og overgik sin seedning med en 4. plads i et meget stærkt felt. 18-årige Thea Jensen, der var kommet med på et afbud fra rekordholder Mulbjerg, satte med 14.02 meter sæsonbedste – få cm fra hendes egen U20-rekord.

Thomsen (1)
Det er en tung arv, som Kristoffer Thomsen skal forsøge at løfte efter Joachim B. Olsen og Kim Christensen, men den sønderjyske 1900-atlet har vist stort potentiale. Efter sommeren starter han på et 4-årigt scholarship i North Dakota. (DECA Text&Bild)

Det var ikke kun i kvindernes trespring, at dansk atletik gjorde det godt. Peder P. Nielsen tog en fin 2. plads og nåede med 15.70 meter sit længste spring i tre år.


Nordenkampen – Uppsala d. 11. februar 2018
Slutstilling
Kvinder
1. Sverige 146½
2. Finland 115
3. Norge 95
4. Danmark/Island 83½
Mænd
1. Sverige 143½ point
2. Finland 116
3. Norge 114½
4. Danmark/Island 70
Alle resultater (pdf)

© Copyright Dansk Atletik Forbund