Loading...

Nogenlunde sådan kan opløbet meget vel se ud på kvindernes 60 meter hæk. Her fra finalen i 2016, hvor Mette Graversgaard sejrede. Forsvarende mester er Mathilde U. Kramer. (Lone Dybdal)

DM-inde - Skive 17.-18. februar

Spar Nord Arena er DM-klar - for 11. år i træk

15. februar 2018 · Jeppe Weinreich

Årets hjemlige højdepunkt i indendørssæsonen står for døren. Topnavnene er Sara Slott Petersen og Andreas Bube på hhv. 400 og 800 meter, men det er i andre discipliner, at kampen om guldet bliver mest intens.

For 11. år i træk danner Spar Nord Arena i Skive ramme om de danske mesterskaber indendørs. Mens enkelte profiler blandt de 198 deltagere glimrer ved deres fravær, kan publikum glæde sig over en eksklusiv start på 400 meter ved Sara Slott Petersen, der ellers ikke konkurrerer indendørs i år, men bruger DM som en formtest.

Læs også: 14 forventede højdepunkter

Rekorder i fare
Arena-rekorderne er i årene blevet løftet til et meget højt niveau, alligevel synes en to-tre rekorder i fare – og så taler vi også af muligheden af en dansk rekord. Tre danske indendørsrekorder hos kvinderne har vist sig særdeles sejlivede. Sidste weekend fik trespringer Janne Nielsen (1900) ram på den ene af dem med 13.60 meter. Ved den lejlighed viste hun stabilitet på et højt niveau, så en ny rekord er bestemt en mulighed for Janne, der kan vinde titlen for femte år i træk. Hun er også tilmeldt længdespring, hvor hun overraskende snuppede titlen for to år siden.

Læs også: Ti års højdepunkter i Spar Nord Arena

De to andre – på kvindernes 60 meter og 60 meter hæk – synes også at være modne til at blive slettet. Mathilde U. Kramer (FIF) er i sit livs form og mangler med sin nyligt satte PR bare 0,04 sek. i at slå rekorden på 60 meter. At 80ernes store navn, Lene Demsitz’ rekord på 60 meter hæk fortsat står, synes nærmest mirakuløst. De seneste par sæsoner har Mette Graversgaard (1900), Mathilde Heltbech (HIF) og førnævnte Kramer alle været 0,02-0,03s fra de 8,42 sek. Alle tre er med i Skive, så her er meget vel weekendens mest imødesete disciplin.

For første gang nogensinde vil DM-inde blive streamet. Det sker via Atletik TV (se link nedenfor).

  DM-inde – Skive 17.-18. februar 2018

© Copyright Dansk Atletik Forbund