Loading...

Mathilde U. Kramer sætter dansk rekord i det indledende heat. Til højre den senere bronzevinder Anne Møller, der vandt titlen fem år i træk fra 2008-2012. (Lone Dybdal)

DM-inde 1. dag

Dansk rekord af Kramer kroner flot 1. dag

17. februar 2018 · Jeppe Weinreich

Med 8,38 sek. gjorde Mathilde U. Kramer det lørdag af med den 32 år gamle danske rekord på 60 meter hæk.

Mathilde U. Kramer var ikke sen til at sørge for højdepunktet på 1. dagen af DM-inde i Skive. Den 24-årige FIF-atlet slog nemlig allerede til i det indledende heat på 60 meter hæk, hvor hun med 8,38 sek. omsider gjorde det af med den danske rekord (8,42s), som Lene Demsitz satte i Stockholm i 1986. I finalen var hun med 8,40 sek. for anden gang under rekorden. Mette Graversgaard (1900) – som også har jagtet den – tog sølv med 8,52 sek. (8,47s i indl.).

”I det første løb kommer jeg dårligt over den sidste hæk, så jeg kan kun være tilfreds med at være under rekorden to gange,” lød det fra Kramer, for hvem det utroligt nok var sæsonens første start på 60 meter hæk.

Søndag jagter hun endnu en af Lene Demsitz’ gamle rekorder, 60-meter-tiden på 7,40 sek. fra 1988.

Thea og Kristoffer i stødet
Den danske rekord var blot et af flere højdepunkter på en flot 1. dag. Med blot tre tilmeldte i herrernes kuglestød blev det besluttet at lade dem støde sammen med kvinderne – og det gav seværdige konkurrencer. Trine Mulbjerg (Sparta) – som havde vundet ni ud af de ti foregående titler – mødte op, men kom aldrig i kamp grundet en drilsk albueskade. I hendes fravær lyste 18-årige Thea Jensen (Hvidovre AM) op, da hun i tredje runde fik kuglen ud på 14.71 meter og dermed sikrede sig titlen. Det var en forbedring med godt en halv meter af hendes egen danske U20-rekord og tilmed én cm over kravet til VM-U20 (som dog tidligst kan klares i foråret). Den anden Hvidovre-kaster, Maria Sløk Hansen vandt sin syvende DM-medalje i Skive - allesammen af sølv! Med flot PR 13.95 meter sørgede Fawzie Otour (1900) for det bedste resultat på bronzepladsen nogensinde.

Thea (1)
foto: Lone Dybdal

Kristoffer Thomsen (1900) stod ikke tilbage for Thea med PR 18.12 meter, hvilket også er længere end hans bedste udendørs.

 - se begge stød HER

Mader stod for presset
18-årige Emil Mader Kjær (Skive AM) gav hjemmepublikummet noget at glæde sig over, da han i suveræn stil sikrede sig sin første senior-titel på 200 meter i PR 21,74 sek. – bare 0,09s fra arena-rekorden.

”Det var et optimalt løb. Jeg var bare så nervøs inden løbet, men havde den bedste bane og kunne løbe mit eget løb, selvom jeg kom til at kigge mig tilbage, da jeg mærkede Kojo bag mig,” lød det fra Mader med henvisning til 1900’s sølvvinder, Kojo Musah, der med 21,98 sek. ligeledes satte PR.

2
foto: Lone Dybdal

- se løbet HER

Hos kvinderne var der indløbet afbud fra Mette Graversgaard, og herefter lå guldet suverænt til Ida Karstoft (Sparta), som ikke svigtede med 24,52 sek.

- se TV2 MidtVests indslag med den vestjyske spartaner HER

Sebastian Pedersen vinder længdespring-duel
De etablerede længdespringsnavne Benjamin Gabrielsen og Andreas Trajkovski måtte på hhv. 3. og 4. pladsen begge se sig slået af de helt unge navne. 20-årige Sebastian Pedersen (Sparta) vandt fortjent med 7.47 meter efter en solid serie, mens den to år yngre Kasper Larsen sikrede Sæby IK80 en sjælden DM-medalje på seniorniveau med ny stor PR-forbedring til 7.28 meter.

I kvindernes konkurrence understregede Janne Nielsen (1900) sin topform med vinderspringet 6.06 meter. Dermed blev hun den 8. danske kvinde over 6 meter indendørs. Annelouise V. Jensen sikrede med 5.70 meter Aarhus 1900 dobbeltsejren i en tæt dyst, hvor nr. 2-5 lå inden for seks cm.

3
foto: Lone Dybdal

"Dødt løb" på herrernes hæk
Dagens tætteste afgørelse kom ikke uventet på mændenes 60 meter hæk, hvor de to mangekæmpere Christian Laugesen (Sparta) og Christian L. Nielsen (1900) endnu en gang gav hinanden kamp til stregen. Afgørelsen måtte publikum vente længe på, inden det blev officielt, at det ikke var muligt at skille de to ad på målfotoet. Et ”dødt løb” i 8,28 sek.

Tæt var det også i kvindernes højdespring, hvor de tre bedste alle sluttede med 1.73 meter. Mathilde Diekema (1900) klarede dog som den eneste højden i første forsøg og tog dermed guldet. Rikke Andersen (Sparta) og Tina Gellins (Holte) resultater på sølv- og bronzepladsen er de bedste i de 11 år, som der har været afholdt DM i Skive.

KrikEfter sygdomsafbud fra Line K. Schulz på kvindernes 1500 meter kunne Anna Mark Helwigh (Sparta) sikkert vinde titlen (4:33,41). Herrernes dyst var den første omgang meget taktisk, indtil den 17-årige silkeborgenser Markus Kirk Kjeldsen (foto th) satte et stærkt ryk ind. Stille og roligt lukkede Nick R. Jensen (Sparta) dog hullet, og også et sidste angreb fra klubkammeraten William Devantier blev afvist.

I mændenes stangspring vandt Rasmus W. Jørgensen (Sparta) med 5.15 meter sin syvende titel i Spar Nord Arena. Feltets ældste, Michael Christiansen (1900), satte ny PR med 4.95 meter og var tæt på at komme over 5.05 meter, mens Oliver Chabert (Sparta) også var god for en PR på bronzepladsen med 4.85 meter.

© Copyright Dansk Atletik Forbund