Loading...

Kristoffer Thomsen ved DM-inde sidste weekend. (Lone Dybdal)

DMU-inde

Kristoffer Thomsen smider en lille bombe: 19.03m!

26. februar 2018 · Jeppe Weinreich

Den 22-årige kuglestøder tog søndag et stort skridt frem mod international klasse, da han ved DMU lagde en lille meter til sin personlige rekord.

19.03 meter. Kristoffer Thomsen smed søndag en mindre bombe i Spar Nord Arenaen. Det lange kuglestød på 2. dagen af DMU i Skive vakte med rette opsigt. Ikke bare var der tale om det klart længste stød af en dansker siden 2014, hvor OL-deltageren Kim Christensen indstillede karrieren; med resultatet lagde den 22-årige 1900-atlet samtidig 91 cm til den PR, han satte sidste uge samme sted. Et gevaldigt løft, som pludselig gør sønderjyden til kandidat ved de store mesterskaber inden for en overskuelig fremtid. Kravet til sommerens EM er 19.90 meter.

Det lange stød var højdepunktet i en fornem serie, hvor alle gyldige stød var over den gamle PR: 18.45 – X – 18.24 – 19.03 – X – 18.22. Tilmed var han blot 38 cm fra den danske U23-rekord, som Joachim B. Olsen satte i sin første sæson som college-atlet i Idaho. Netop USA, nærmere bestemt Fargo, North Dakota, er stedet, hvor Thomsen bosætter sig efter sommeren, hvor han har fået fuldt scholarship på byens universitet. Det betyder først og fremmest mere tid til træningen, som han i dag skal passe ind i sit arbejde som pedel på Ceres Park (Aarhus Stadion).

Paraolympisk mester som træner
Indtil for et år siden var det Joachim B. Olsens gamle træner, Simon Stewart, der tog sig af Thomsen, der fik sin atletikopdragelse i Aabenraa IG. Nu er det den tredobbelte guldvinder ved Para-OL, Jackie Christiansen, som står bag ham. En succesfuld konstellation, tilsyneladende.

”Jeg havde en god træning tidligere på ugen, så jeg vidste, at jeg var godt stødende. Jackie havde været væk et stykke tid, men han fik ændret nogle få ting i min teknik, og det fungerede bare.”

© Copyright Dansk Atletik Forbund